Sportchefen slutar – värvas till ny tjänst

TRAV

Johan Lindberg värvas som biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport.

I sommar lämnar han jobbet som sportchef för Trav Gävleborg för den nya tjänsten.

–  Jag älskar travet och det är en mycket intressant utmaning att bli biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport, säger han.

Johan Lindberg.

Svensk Travsport har skapat en helt ny tjänst för Johan Lindberg. Från och med den 12 augusti blir han biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport.

Lindberg kommer att ha ett övergripande ansvar för Svensk Travsports sportavdelning och kommunikationsavdelning.

Tjänsten innebär bland annat att han kommer att arbeta med utveckling av tävlingar och arrangemang och speciellt inrikta sig på media, teknik och kommunikation.

”Mycket glada”

Johan Lindberg har tidigare varit huvudredaktör på Kanal 75 och sedan 2011 har han varit sportchef på Trav Gävleborg.

– Vi är mycket glada att kunna knyta Johan Lindberg till oss. Tjänsten som biträdande generalsekreterare är ny inom Svensk Travsport. Det betyder att Johan Lindberg i sin roll som biträdande generalsekreterare kommer att vara mycket utåtriktad och utveckla samverkan och dialogen med travbanorna och aktiva ute i landet, säger generalsekreterare Ulf Hörnberg på förbundets hemsida.

”Dåliga att tro på oss själva”

Lindberg ser fram emot att börja sitt nya jobb på ST.

– Jag älskar travet och det är en mycket intressant utmaning att bli biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport. Jag tror oerhört mycket på den svenska travsportens möjligheter att utvecklas, men vi är från och till ganska dåliga att tro på oss själva. Jag vill i min roll entusiasmera och jobba för att vi tillsammans ska bli fler intresserade och fler som deltar i travet som hästägare. Avgörandet är i våra egna händer, säger Johan Lindberg.