Kolgjini vägrar köra sin stjärna i norska storloppet

Foto: Kanal 75
TRAV

Lutfi Kolgjini kommer fortsätta att bojkotta norsk travsport och inte starta några hästar i Klosterskogen i påsk.

Däremot kan han tänka sig en eventuell start i storloppet Oslo Grand Prix för sin stjärna Raja Mirchi.

– Om ägaren absolut vill starta Raja Mirchi där kommer han att vara med, men jag kör inte, säger han.

Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini brukar alltid ha med sig några hästar till Klosterskogen när de kör trav i påsk men denna gång kommer de norska arrangörerna få klara sig utan det svenska dragplåstret.

–  Jag har inte anmält någon häst till Klosterskogen och jag kommer undvika att starta mina hästar i Norge framöver, det är bara om ägarna absolut vill ha med sina hästar som de kommer starta där.

”Jag kommer aldrig mer köra lopp i Norge.”

Början på historien var förra veckan då Lutfi valde att stryka Joke Face ur Steinlagers Äreslopp i Momarken på grund av dåliga banförhållanden. Efter att han sedan strukit alla övriga hästar blev han bestraffad med tre veckors anmälningsförbud. Nu har Kolgjini bestämt sig för att bojkotta norsk travsport.

–  Jag kommer aldrig mer köra lopp i Norge. Om ägaren absolut vill starta Raja Mirchi i Oslo Grand Prix kommer han att vara med, men jag kör inte. Sämre behandling än vad jag fick har jag inte varit med om, det är rent maktmissbruk att man kan ge tre veckors startförbud för att jag strök Joke Face. Att banan var usel såg vi ju inte minst på Tekno Odin, säger Lutfi Kolgjini.

”ST borde slå näven i bordet”

Lutfi ställer sig också frågande till hur Svensk Travsport kan låta honom bli behandlad på det här sättet och han hade önskat att de backat upp honom bättre i frågan.

– Att ST kan acceptera detta är en gåta, de borde stå bakom de aktiva och slå näven i bordet och säga att man inte behandlar våra aktiva på det här viset.