Travbonden Jenny jagar kärleken och V75-vinst i helgen

Foto: TV4
TRAV

Travtränaren Jenny Mauritzsson, 38, är en av bönderna som söker kärleken i årets ”Bonde söker fru”.

Här berättar hon om drömmannen, det stora travintresset och vilka hästar som vinner när V75 gästar hennes hemmabana.

– Jag tror mycket på Luddes Opitergium på lördag, säger hon.

Under torsdagen presenterades årets deltagare i ”Bonde söker fru”.

I år är en av de utvalda bönderna 38-åriga Jenny Mauritzsson, som är amatörtränare på Jägersro.

– Det var min lillasyster och hennes man som skickade in ett brev. TV4 ringde upp undrade om jag var intresserad och det var jag. Det är en stor chans att få vara med och prova på det här. Jag har varit själv i drygt fyra år, det börjar bli lite tråkigt. Jag har inte hittat rätt, men det här kan kanske leda till något bra.

Vad söker du för man?

–  Han ska vara lugn, stabil och inte ha något emot att jag jobbar väldigt mycket. Han ska kunna skratta, vara jordnära, lite händig och tycka om djur och natur. Jag har en dotter på åtta år så han ska tycka om barn.

Tror du att kärleken kan finnas i programmet?

– Det är flera som har hittat kärleken där, det är helt fantastiskt att man kan göra det. Jag är tacksam för att jag har fått den här chansen.

Den 7 april kommer kontaktannonserna sändas i TV4. Då får vi veta mer om alla bönder och det är fritt fram att skicka in sina brev till dem.

– Jag hoppas att jag får många brev och att de fortsätter att följa mig i sommar.

Ville bli proffs

Familjen Mauritzsson driver ett familjeföretag i Dösjebro, i Skåne. Jenny och hennes pappa har hand om travhästarna. De föder upp, tränar igång dem och tävlar. För tillfället har de tio hästar.

– Jag har hållit på med travhästar hela mitt vuxna liv. I början var jag lite inställd på att bli proffstränare, men jag la ner planerna eftersom det är en så tuff bransch.

Dessutom har familjen en bilverkstad och hennes bror och pappa bygger hästbussar.

”Han behöver inte ha hästintresse”

Jenny arbetar heltid med hästarna och trivs med livet trots att det innebär hårt jobb varje dag.

– Det är inte alla som kan säga att de älskar att gå till jobbet varje dag.  När man har djur på en egen gård är man väldigt uppknuten, det är mycket att göra. Om det är julafton eller en vanlig dag spelar ingen roll.  Den man jag träffar måste ha förståelse för att det är så här. Han behöver inte ha hästintresse, men han måste ha förståelse.

Hon kör själv travlopp och nästa vecka kör hon två av stallets hästar på Jägersro.

– Jag har kört mycket lopp runt om på olika banor för att få körsvenskategori två så att jag kan köra proffslopp själv på Jägesro med mina hästar.

Vad tycker du om att köra lopp?

– Det är det som jag brinner och jobbar för hela tiden. Jag vill vara med och köra mina egna hästar. Jag känner dem förhoppningsvis bäst och vet vad de kan. Men jag behöver kanske mer starthästar så att jag syns mer. Jag kör bara mina egna hästar och får inte köra åt andra. Men det kanske vänder nu, säger hon.

Jenny hoppas att hennes medverkan i ”Bonde söker fru” kan vara bra reklam för sporten.

– Jag hoppas det och att folk tycker att det är positivt. Att det kan dra fram travet lite och att det kommer ut i tv på ett annat vis.

"Är en spik”

På lördag är det dags för den första deltävlingen till Olympiatravet och V75 på Jennys hemmabana Jägersro.

– Jag tror mycket på Luddes Opitergium i V75- 1. Det är en väldigt fin häst, en kanon. Den ska kunna vara med och strida. Jag har en egen favorit i Sebastian K, det är en gammal Jägersro-häst som är fantastisk. Sebastian K. är en spik, men det är mitt hjärta som säger det.

ARTIKELN HANDLAR OM