Spikar sig själv – kan ta första segern på V75

Foto: Kanal 75
TRAV

Adrian Kolgjini har aldrig vunnit på V75 – men på lördag kan det vara dags för seger.

På hemmabanan Jägersro kör han favoriten Punk i V75-4 och tror på toppchans.

I ”Fem tippar V75” spikar kusktalangen sin V75-häst.

– Han känns bättre än någonsin, säger Adrian Kolgjini.

Adrian Kolgjini har börjat året riktigt starkt och ligger just nu tvåa i Jägersros kuskliga bakom Johnny Takter. Adrians segerstatistik imponerar verkligen och var fjärde lopp han kör slutar med seger.

–  Jag har väntat på att det ska släppa och förra året var det mest stolpe ut. Nu har det börjat bra och jag har fått köra fina hästar då pappa inte kört så mycket nu när det varit kallt, säger Adrian.

”Kan definitivt vinna från dödens”

Efter 45 starter tidigare i V75 utan seger så har Adrian kanske sin bästa chans hittills att spräcka nollan då han i V75-4 kör förhandsfavoriten Punk, tränad av sin pappa Lutfi Kolgjini. I ”Fem tippar V75” – där aktuella tränare och kuskar får göra ett system spikar Adrian Punk.

– Han känns riktigt fin, bättre än någonsin faktiskt. Han har fått ett lopp i kroppen nu och har utvecklats mycket under vintern. 

Någon bestämd taktik har han inte på förhand men det låter inte som det spelar så stor roll.

– Vi får se hur det löser sig från start, det är många startsnabba men min häst är också rask ut. Jag låser mig inte vid någon taktik men jag har i alla fall en häst som definitivt kan vinna från dödens om det krävs. Håller han sig på benen hela vägen så tror jag han vinner, det är en spik.

Hur roligt vore det att få vinna V75?

– Det vore riktigt roligt såklart men V75 är inget vi satsar på i stallet på det viset, vi har mer yngre hästar och siktar på de stora unghästloppen. Men V75 är stort och det är där man syns och självklart ska jag vinna där också. Jag har kört bra tidigare i V75 men det har varit mycket stolpe ut.

Framöver hoppas Adrian Kolgjini ta för sig allt mer. Talangen ser ljust på framtiden och hoppas dyka upp i ännu större sammanhang under året´.

– Det känns som det är proppen ur nu och första målet är att vinna V75 imorgon. Sedan hoppas jag få köra i lite större lopp, inga miljonlopp kanske, men när vi har två stycken till start från stallet i lite halvstora lopp ska jag köra.