”Isemanden” hetast i kylan

Linus Hedréns krönika efter V75-omgången på Jägerso

TRAV

MALMÖ. Förutom olympiska eldar fanns det inte mycket som påminde om vår på Jägersro.

Hetast i den iskalla vinden var en dansk.

”Isemanden” har tokform och tog en tränartrippel.

Rörig är det minsta man kan säga om värmningsinformationen inför V75. Flemming Jensen var inte nöjd med Pingus Vang, vilket han meddelade i tv-sändningen. Inget att hetsa upp sig över så långt. Lite senare säger två personer efter varandra i intern-tv att favoriten värmt bra och att Jensen var nöjd. När loppet startade tog det inte­ många meter innan Pingus Vang hoppade.

Nej jag är inte bitter och hade inte spikat Pingus men tycker det är märkligt hur det kan komma totalt motsatta ­besked.

Språkförbistring?

Jörgen Sjunnesson vann nu med stallets andrahäst Obi Wan och ”Isemanden” som har sanslös form på hästarna hade innan dagen var slut tagit tre segrar på V75.

Bara sju har lyckats före Erik

Erik Adielsson tajmade sitt jubileum perfekt. Efter två snygga styrningar kom karriärens 4 000:e vinst i V75-7 med Macho Look som plockade fram vinnarskallen på Adielssons gamla hemmabana inför 4 201 personer. Dessutom i det sista loppet han körde för dagen så champagneflaskan han fick behövde inte vänta.

För att komma upp till 4 000 segrar, vilket bara sju svenska kuskar lyckats med tidigare (Olle Goop, Stig H Johansson, Jim Frick, Åke Svanstedt, Örjan Kihlström, Björn Goop och Torbjörn Jansson) krävs det i snitt en seger om dagen under ungefär elva års tid.

För Adielsson tog det drygt 20 år att nå dit. Imponerande.

Känns tunt i toppen

Mest intressant på förhand var förstås Olympiatravskvalet även om ingen räknade med att det skulle bli spännande. Och det blev det inte heller. Svanen fick glida till spets och bestämma som han ville med Sebastian som ser ut att få en fin säsong.

Liknande läge var det i fjol, ett blekt första kval och därefter skulle alla topphästar ut och mötas. Hoppas det blir så igen, fast det känns tunt i toppen just nu.

Det är många nya namn som tar för sig på V75 i vinter. Den här gången var det Rickard Svanstedts tur.

Catrin Fajersson vinner inte heller V75-lopp varje vecka. Men med Footloose Neo kommer det fler segrar. Hästen har aldrig varit sämre än trea. Fajersson verkade själv inte fatta hur hon kunde komma till spets från spår tolv men det kändes rätt att hon hade flyt då det ofta strulat med hennes V75-hästar.

Årets snabbaste segertid? Den kom i lopp ett när On Broadway och Adrian Kolgjini vann på 1.11,6. Hästen har tjänat drygt 600 000 kronor. Hur många månader dröjer det innan han är miljonär?