Beviset: Han blir att räkna med i år

Sebastian K. imponerade i årsdebuten

TRAV

MALMÖ. Nu vet vi.

Sebastian K. har överlevt vintern och blir att räkna med i år också.

– Hästen kändes fin som han kan. Det är en underbar häst, snäll och trevlig och gör det han ska, säger Åke Svanstedt efter segern i det första Olympiatravskvalet.

Sebastian fick överta ledningen från Persos Seaman och då var loppet slut. Ett blufflopp som de flesta trodde, men Sebastian såg fin ut och sprang undan på lätta ben.

Huruvida det blir någon mer start före finalen, som avgörs den 20 april på Åby, är inte klart.

– Det är en månad till finalen och ska han ha en chans att vinna den kanske han måste gå ett lopp till innan. Men vi får se om vi bara tränar. Det beror på hur träningsförhållandena blir också. Det kanske blir varmt och tjällossning och sämre banor att träna på.

Första segern

Åke Svanstedt är nästan alltid het. Nu kommer även sönerna mer och mer. I går tog Rickard sin första V75-seger med Flemming Jensens Remember Laser sedan Lucky Sec diskats för galopp i segerstriden.

– Jag trodde det var kört men det gick ju bra. Skönt att spräcka nollan, säger Rickard.

Klart med wild card

Vilket var roligast, Sebastians vinst eller första V75-segern?

– Det var nog min seger, säger Rickard.

– Lika. Kul att det går bra för pojkarna, de satsar hårt på det här, säger Åke.

I går blev det även klart att Save the Quick får ett wild card. Senast blev fransyskan fyra i Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-Sur-Mer. Hon har varit och tävlat på Solvalla två gånger. Först när hon slutade tvåa i EM för ston och därefter när hon ånyo slutade tvåa i Mastersfinalen som Sebastian K. vann på mål­foto.

– Att vi vet att hon funkar här i Sverige känns bra, tycker Åbys sportchef Jon Pedersen som meddelar att det finns fem, sex hästar som slåss om den andra platsen.