Franska stjärnan klar för Olympiatravet

Får wildcard till storloppet

Invändiga Save the Quick och Örjan Kihlström får ge sig på målfoto mot Sebastian K. i fjolårets Masters-final på Solvalla. (Längst ut syns loppets trea Quarcio du Chene)
TRAV

Åby har delat ut sitt första wildcard till Olympiatravet.

Fransyskan Save the Quick bjuds in och kommer att köras av Örjan Kihlström.

Dessutom bekräftar sportchef Jon Pedersen att titelförsvararen Commander Crowe kommer till finalen.

I lördags vann Sebastian K. den första deltävlingen av Olympiatravet.

Kanske spelade det in när tränaren Frank Leblanc och kretsen kring fransyskan Save the Quick tackade ja till Åbys inbjudan till finalen.

Det var nämligen dessa båda hästar som stred sida vid sida upploppet ner i den första Masters-finalen på Solvalla i höstas. En minnesvärd duell där målfotot visade till Sebastians fördel och gav denne över två miljoner kronor.

Save the Quick kommer närmast från fjärdeplatsen i Frankrikes största sprinterlopp Grand Criterium de Vitesse. Då kördes hon precis som på Solvalla av Örjan Kihlström, som även tillfrågats om att sitta upp på Åby.

Men fjolårets travkung i Europa lär givetvis också vilja ha ett ord med i laget.

I programmet ”Vinnare V64” i TV4 bekräftade Jon Pedersen att Commander Crowe också reser från Frankrike för att försvara sin titel från i fjol, en triumf som blev startskottet på ett sällan skådat segertåg som slutade i världsrekord och 11,5 miljoner kronor i prispengar innan säsongen var över.

Finalen av Olympiatravet körs på Åby 20 april och har ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.

Den andra deltävlingen med två finalbiljetter i potten avgörs på Romme på söndagen.

Robin Johansson/Kanal 75