DD-skolan – så blir du en vinnare

1 av 2
Per Nicklasson.
TRAV

Hurra!

Varför då?

Fetoddsen är tillbaka! Under en vecka kryddar ATG Dagens Dubbel-potten med 500 000 kronor varje dag. Är det någon gång det känns som speltvång är det under dessa omständigheter.

Nedan listar vi tre tänkbara metoder för att bli en vinnare på Dagens Dubbel.

Den raka dubbeln. Det enklaste sättet att spela Dagens Dubbel. Fördelen är att du som spelare vet exakt hur stor avkastningen blir på ditt spel. Nyttjas gärna av storspelare. För  hobbyspelare som spelar med små insatser varje dag är detta dock ingen taktik man bör begagna sig av eftersom man bör välja sina tillfällen. Det är trots allt inte så lätt att sätta två spikar som det kanske kan verka.

Den breda dubbeln. Här är såklart chansen stor att få in dubbeln. Men man får också vara beredd att som spelare bli besviken. Spelar du många kombinationer är risken stor att det blir ett nettominus även om du skulle lyckas att sätta dubbeln. Ändå ett bra sätt att spela för småspelarna, med turen på din sida kan du få väldigt bra betalt även med en mindre insats.

Den reducerade dubbeln. Det här är en variant av den breda dubbeln. Alla spelare bör försöka att ”styra oddsen”. Dagens Dubbel är det spel som är bäst lämpat för den här metoden. I korthet går det ut på att man spelar med varierande insats beroende på hur mycket man tror på de olika hästarna. På det här sättet kan man som spelare få med många hästar på kupongen, samtidigt som man, genom att styra oddsen, vet hur mycket man kan förvänta sig att få hämta ut vid vinst. Taktiken går ut på att man vinner mycket om betrodda hästar vinner båda avdelningarna, men att man ”bara” får insatsen tillbaka om mindre betrodda hästar vinner. DD-kombinationer som man går back på bör man i möjligaste mån helt välja bort.