”Segermaskinerna gör upp på banan”

Foto: ALN
Michael Carlsson tror mycket på Brisco Boko och Valiant Kemp i DD-2.
TRAV

Experten Michael Carlsson har DD-tipsen till kvällens lopp i Boden.

I DD-2 tror han segern står mellan finska Valiant Kemp eller hemmahoppet Brisco Boko.

– Två segermaskiner ser ut att göra upp på förhand, säger han.

Sportbladets Michael Carlsson.

Satsningen med fetodds på Dagens Dubbel fortsätter och i kväll är Boden värd för tävlingarna. Hela den här veckan ligger det 500 000 kronor extra i potten varje DD-omgång.

”Blir svårslagen”

Sportbladets Michael Carlsson är påläst och bjuder på tipsen. I den första avdelningen tror han mycket på Dusty Wind som tog första segern för Stefan Lundmark senast.

–  Dusty Wind har gjort det bra i samtliga starter i år och att den fina formen håller i sig visade han senast då han tog en vattentät seger från ledningen. Hästen är snabb ut bakom bilen och har nu blivit nedstruken ett hack. Skulle han lyckas nå spets kan han bli svårslagen, säger han.

”Han får mothugg”

I Dagens Dubbel två tror Carlsson att det handlar om två hästar: Bodentränaren Petri Salmelas häst Brisco Boko och Mauri Jaaras Valiant Kemp. Två hästar som är vana att besöka vinnarcirkeln.

– Två segermaskiner ser ut att göra upp på förhand. Brisco Boko vinner nästan jämnt och har varit duktig i två raka. Klarar lång distans bra och är ett givet bud. Han får främst mothugg av Valiant Kemp som också är en vinnarhäst och som spurtade till seger i årsdebuten. Lär säkert ha gått framåt ytterligare med loppet i kroppen, säger han.

Här under hittar du Michael Carlssons DD-system.