Solvallaexperten: ”Stormvarning för min skräll”

Foto: ALN
TRAV

Undvik onödigt trams.

Hitta en spelvärd spik – fyll det andra loppet med favoriten och några roliga skrällar.

Så ska man spela för att bli en vinnare på Dagens Dubbel.

Dagens Dubbel är ett av landets mest populära travspel, vilket är helt förståeligt. Spelformen är rapp, rolig och enkel. Att bara lösa två lopp kan verka lätt, och väldigt ofta gör många så kallade experter det lätt för sig genom att till exempel ta fem hästar i den första avdelningen och tre i den andra. Visst, det blir rätt ofta, men hur mycket vinner man egentligen på det?

Det nyss nämnda exemplet är helt iskallt i mina ögon, radantalet blir alldeles för stort och man måste få ett rätt så högt odds om det ska bli lite klirr i kassan.

Kan skrälla i DD-2

Varje gång jag spelar DD brukar jag i stort sett alltid leta efter en spelvärd spik, och sen ta favoriten och några roliga skrällar i det andra loppet. På så sätt får du spelvärda odds – och mindre kombinationer som gör att du kan ha en högre insats och därmed ha chansen på större pengar. Allt handlar om spelvärde – och att spika en favorit på dubbeln är inte något jag rekommenderar. I kväll på Solvalla är min spik Pascal Zet i DD-1, som jag verkligen gillar. Och det bästa av allt; Han blir inte favorit men har i mina ögon en god vinstchans. DD-2 är ett öppet stolopp, här kan det skrälla och jag streckar sex hästar.  Stormvarning för 1 Kissnmakup Hanover som får Örjan Kihlström i vagnen. Toppkuskarna på Solvalla dominerar ofta DD-spelet, värt att tänka på när du ska lira. Jag beställer en DD Goop-Kihlström i kväll, och sen rusar jag till banken!