Petad av ägaren – nu jagar hästen revansch på V75

Foto: kanal75
Får stå vid sidan av Erik Lindegren är petad som kusk bakom Francais du Gull på söndag. Erik Adielsson får förtroendet av ägaren.
TRAV

Erik Lindegren missade starten helt med Francais du Gull i senaste starten och körde sedan galopp.

Nu är kusken utbytt av ägaren.

På söndag jagar hästen revansch på Romme.

– Jag får ta konsekvenserna från Momarken, men hästen känns klart uppåtgående, säger Lindegren.

Från ett perfekt startspår (1) var Erik Lindegren förhoppningsfull inför den förra starten som skedde på V75 när Sverige och Norge körde tävlingar tillsammans på Momarken.

Men en missad start och galopp satte stopp för ekipaget då.

”Inga konstigheter”

Nu har ägaren bestämt att tränaren och den ordinarie kusken Erik Lindegren får stå vid sidan och se sin häst tävla på V75 på Romme på Påskdagen.

Ersättaren: Erik Adielsson.

– Det var inte planerat att jag inte skulle köra, men det är inte jag som bestämmer i alla lägen. I det här fallet är det ägaren som bestämmer. Jag får ta konsekvenserna från Momarken direkt. Det var jag som missade, det går inte att skylla på hästen, säger Erik Lindegren.

Han fortsätter:

– Hästen verkar bra, det är inga konstigheter. Det är nya tag som gäller!

”Klart uppåtgående”

Från spår tio ska Francais du Gull försöka besegra nio konkurrenter i den andra uttagningen till Olympiatravets final.

– Hästen är klart uppåtgående. Han har två lopp i kroppen (jag körde runt med honom senast) och han har tränat bra i vinter.

Vad säger du om motståndet?

– Det är jämnt och bra. Nahar är kanske huvudet högre, han har varit ute i eliten längre. Men övriga är han jämngod med, han har mött flera av dem under förra året. Tiondespår är dock tiondespår, förklarar Erik.

Hur står är vinstchansen?

– Den är inte stor, jag är realist. Får vi ett bra lopp så kan vi ta en del av priskakan. Han känns precis som han ska och jag ska presentera honom i toppskick på söndag. Francais går precis lika bra bakifrån så spåret är jag inte ett dugg orolig över.