”En jättechans”

TRAV

Even Elvenes har full koll på de norska kallbloden på svenska V75.

Här guidar han spelarna – så går det.

– Det blir norskt, jag har stor tro till Eskelands Bror, säger han.

Foto: kanal75
Even Elvenes tror sig ha en bra vinnare i V75-5 på söndag.

Kallblodsloppet på V75 i helgen står mellan 15 hästar och är ingen lek för spelarna. Fyra norska hästar är med i loppet och samtliga blir betrodda. Här guidar Even Elvenes spelarna – så kommer det gå på söndag.

– Det blir norskt, jag har stor tro till 4 Eskelands Bror, säger han till dalatravet.se.

”Är en jättechans”

På Even låter det som att Eskelands Bror, som får Dagfinn Aarum i sulkyn den här gången, blir svårslagen.

– Han gick mycket fort innan galoppen kom senast men han hittade travet igen och tappade mycket, men gick fort efter galoppen igen. Med spö så kan hästen 1.26 full väg och jag tror att det här är en jättechans, säger han till dalatravet.se

Här till höger ser ni Evens kommentarer om de andra norska hästarna i racet.

FAKTA

Evens kommentarer om de norska hästarna i V75-5 på Romme:

3 Tekno Jerkmin har fått ett lopp i kroppen efter paus och svarade för en positiv avslutning. Men det är lite Dr Jekyll och Mr Hyde över hästen och han levererar ojämnt. Han var bra vid V75-seger på Leangen förra året och kan bättre än han visat. Han gynnas av att gå med körspö men är på sin höjd en outsider.

4 Eskelands Bror har mycket hög kapacitet men har brutit ut och varit istadig. Han gick mycket fort innan galoppen kom senast men han hittade travet igen och tappade mycket, men gick fort efter galoppen igen. Med spö så kan hästen 1.26 full väg och jag tror att det här är en jättechans. Med Dagfinn Aarum i vagnen så tror jag att han piper till ledningen och kan hästen gå barfota så är det ett plus.

10 Friskus N.O. kommer från samma stall och det är en sprinterbetonad häst som fick ge sig från ledningen senast. Hästen har varit småskadad och har antagligen en bit till formen. Örjan Kihlström är duktig, men jag tror att han får svårt att plocka 20 meter på stallkamraten.

6 Spang Jotroll körs av en mycket charmig kusk. Hästen är bra men borde kanske ha hållit undan till seger senast för han var mycket bättre i starten innan. Men det kan ha berott på Momarkens Bana som var lite lös den dagen.

Källa: dalatravet.se