Åsa: ”Är spännande, jobbigt och nervöst”

”Hästen är din” med Åsa Elmroth har premiär nu på långfredag.
Programmet sänds 18.00 till 18.05 i TV4.
TRAV

TV4-profilen Åsa Elmroth är aktuell med travets nya program ”Hästen är din”.

Varje fredag i vår får vi följa med bakom kulisserna och uppleva känslan av att ha en häst till start på V75.

Programledaren Åsa är själv hästägare och vet hur det känns att tävla i travets elitserie.

– Det är spännande, jobbigt, nervöst och man får ont i magen, säger hon.

Åsa Elmroths häst Silkefaks på tävlingsbanan.

På fredag är det premiär för det nya programmet ”Hästen är din” i TV4 med Åsa Elmroth. Tittarna har chansen vinna en V75-häst för en dag genom att svara på en fråga.

Under fredagarna får vi träffa vinnarna och följa med dem när de träffar ”sin” häst –  och på lördagarna får vi se hur det går för deras häst i V75 Direkt.

Vad händer i första avsnittet?

– På fredag försöker en travnörd få sin flickvän att bli lika hästbiten. Killen som skickat in gjorde det för att hans tjej skulle tycka att det är okej att han tillbringar hela lördagen framför tvn. På deras första dejt tog han henne till Solvalla så då förstår du att han är en riktig fantast, berättar Åsa Elmroth.

Varje vecka bjuds vinnarna på en VIP-dag på den aktuella V75-banan och får 10 procent av det hästen eventuellt springer in. 

Hur tror du att vinnarna kommer reagera när de får veta att de vinner en V75-häst för en dag?

– Med glädje och förväntan. Förutom att de kan vinna pengar så är det en upplevelse de får. Ett besök hos hästen, en miljö de förmodligen inte känner så väl till. Att vara i ett stall en dag, mysa med hästarna, hjälpa till och samtidigt få lära känna tränare och personal är roligt helt enkelt, säger hon.

Åsa är själv hästägare och för tillfället är hon med på fyra travhästar; kallblodet Silkefaks, Frankrike-hästen Mockingbird Face, Freeze Em som hon deläger med ett tjejgäng och så har hon en andel i topphästen Sanity.

Vilket är ditt bästa minne som hästägare?

– Det var när Silkefaks vann sitt derbykval i Norge. Det var galet och så otroligt överraskande. Sen har jag ju en svansbit av Sanity och det är ju en höjdare mer eller mindre konstant. Att ha ett intresse i en häst på den nivån är såklart fantastiskt.

Vad är det du gillar med att vara hästägare?

– Det sociala och spänningen.

För dem som inte har upplevt det, kan du beskriva känslan av att ha en häst till start på V75?

– Oj, den är svår att beskriva. Spännande är väl det bästa ordet. Jobbigt, ont i magen och nervöst är andra ord som passar in.

Om du fick äga en travhäst i hela världen - vilken skulle det vara?

– Ready Cash skulle gärna få tillhöra mitt stall. Men bland hästarna här på hemmaplan så är jag väldigt förtjust i Going for Gold Zaz och Fly the World. Hästar efter Scarlet Knight eller Juliano Star har gräddfil till hjärtat, säger Åsa.

FAKTA

Här är fredagens trav-tv

18.00-18.05: Hästen är din, TV4.

22.30-23.00: Vinnare V65, TV4 Sport.