Prinsens superlopp – gör upp om 250 000

Foto: PETER WIXTRÖM/ALN
TRAV

Missa inte fredagens superlopp på Färjestadstravet.

I Prins Carl Philips Jubileumspokal gör hästar som Panne de Moteur och Bon Frecia upp.

Dessutom finns 500 000 kronor extra i potten för alla DD-spelare.

Karlstad laddar för en riktig superdag med toppsport i staden under hela långfredagen. På dagen är V65 på banan med huvudloppet Prins Carl Philips Jubileumpokal. På kvällen spelar Färjestad semifinal mot Luleå.

I Prins Carl Philips lopp, med 250 000 kronor till vinnaren, möts flera topphästar. I startlistan finns bland annat Stefan Hultmans Panne de Moteur,som gör årsdebut, och Timo Nurmos Bon Frecia.

”Taktiken är given”

Tränaren Timo Nurmos är uppåt och tror på bra chans. Hästen kommer med tre raka andraplatser och kanske kan det vara dags för seger.

– Hästen är fortsatt mycket fint i ordning och det är en hedershäst som gör bra lopp varje gång. Det har han även gjort på slutet även om han inte har vunnit. Näst senast höll han strålande på det mycket krävande innerspåret på Bergsåker i V75. Senast avslutade han bra på en fin tid och det känns i jobben efteråt att toppformen håller i sig. Här har han fått perfekta förutsättningar med innerspår bakom bilen då han är mycket snabb ut. Taktiken är given och även om det är bra hästar emot måste han räknas mycket tidigt, säger han.