Vann Prinsens lopp och 250 000 kronor

TRAV

1.12,6 i årsdebuten - från dödens.

Panne de Moteur inledde årets på bästa sätt när han vann en kvarts miljon kronor och hedrade Prins Carl Philip.

– Det är de här dagarna man lever för, sa kusken Örjan Kihlström.

Foto: JEANNIE KARLSSON
Panne de Moteur vann igen när gulddivionens final avgjordes.

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal med 250 000 kronor till vinnaren var långfredagens höjdpunkt på Färjestad.

Åtta femåringar gjorde upp om kvartsmiljonen och segern gick till favoriten Panne de Moteur som imponerade stort utvändigt om ledaren Bon Frecia.

Redan 500 kvar kopplade Panne de Moteur greppet och det såg även enkelt ut när han svarade upp Oasis Bi som försökte utmana över upploppet.

1.12,6 blev segertiden på Panne de Moteur.

– Jag behövde inte ens trycka på gasen, han bara klev ifrån själv. Det är de här dagarna man lever för. När de är i det här skicket, det är helt underbart, sa Örjan Kihlström.

Att tränaren Stefan Hultman har Elitloppet i sikte med sin toppsprinter är ingen hemlighet och Örjan Kihlström fick förstås frågan om loppet som avgörs sista söndagen i maj.

– Det är lite tidigt att prata om det, men det var en fantastisk årsdebut och det känns spännande inför säsongen. Han har utvecklats hela tiden och det känns som han har fortsatt utvecklat i vinter och det är svårt att veta var det slutar. Det ser bra ut i alla fall. Jag är inte förvånad om han är med i Elitloppet, det sa jag efter Fyraåringseliten i fjol och jag har ingen anledning att ändra mig. Det är bara att hoppas att han får vara hel och frisk, sa Örjan Kihlström.

Enkelt för Miss Beniss

Färjestadstravet bjöd även på ett högklassiskt femåringslopp för ston med 100 000 kronor till vinnaren. När bilen släppte fältet var det inget snack och på bara ett par steg avgjorde Miss Beniss och Jorma Kontio tätstriden. Väl i spets var Timo Nurmos-tränade Miss Beniss sedan aldrig hotad och vann mycket enkelt före Havbergs Mimi och Drillbit Ås.

– Hon var jättefin hela vägen. Vi hade bra spår och det blev enkelt, sa Jorma Kontio om vinnaren.

Uppvisning av Poobong

V65-omgången innehöll även ett långlopp över drygt tre kilometer och här bjöd Poobong på en fantastisk uppvisning i sin första start utan skor på hovarna. Poobong ryckte ifrån fältet tidigt och ledde ett tag med 50-60 meter. Sista biten närmande sig Leonas Kaviar något men Örjan Kihlström hade full kontroll och segern skrevs till runt tio meter. Tränaren Stefan Hultman var långfredagens man och förutom segrarna för Poobong och Panne de Moteur kunde han även räkna in en vinst för fyraårige Quantillus utanför V65-spelet. Samtliga tre vinnare ägs för övrigt av Travkompaniet.

Lars-Ove Pettersson