Franks tips: Han är stenklar på Romme

TRAV

Det ser ruskigt intressant ut på Dagens Dubbel i dag.

Favoriterna är bräckliga i den första avdelningen – schas med dem!

Och Caddie Gallant är fullständigt stenklar i DD-2.

Frank Andersson

Han käkar upp de andra till frukost och spottar ut kärnorna efteråt.

Dagens Dubbel är ett av mina favoritspel och jag har haft en del trevliga vinster genom åren.

Inför tävlingarna i eftermiddag känns det nästan som att man kan gå till utbetalningsluckan på en gång.

Jag vet att det låter kaxigt, men utan att överdriva så är det bara ett lopp att lösa. För hur Caddie Gallant ska torska DD-2 begriper i alla fall inte jag. För er som tvivlar är det bara att kolla senaste loppet då hästen var heroisk efter en blytung resa i tredjespår och dödens. Det var grymt att han fick ge sig på uppförstorat målfoto då. Nu rapporteras hästen ännu bättre i träningen efteråt och ska ha gått framåt då han hade haft en lite vila bakom sig. Caddie Gallant är en kanon och det här gänget krossar han fram och baklänges.

Chanslösa favoriter

Jag ser till min glädje att Macho Gossip är favorit i DD-1. Dessutom är Jill Tilly andrahandsfavorit. Jag tror att båda är chanslösa. Macho Gossip har varit struken för kolik efter senaste starten och har aldrig gått ett steg över lång distans. Oplacerad varje gång han har provat. Favorit i V75 nu, ehh, jag säger bara lycka till.

När det gäller Jill Tilly så lämnar Svanstedt helt avslag och då vinner de aldrig. Nej, min första häst är istället Ted Blågul. Han skrällde i V75 näst senast trots att han inte gick med optimal balans. Senast satt han fast med rubbet sparat och de krafterna använder han nu istället och rundar allt. Hästen är stark och har vunnit flera lopp över lång distans.

Jag plockar även med Natural Wonder som är bortglömd. Han är på väg mot formen och jag tror att han vinner när som helst. I de sex senaste starterna har han startat från tillägg. Nu står helt plötsligt hästen på start och sådant brukar göra susen.

Nu jobbar vi in dubbeln i eftermiddag och det ser ut att bli sköna odds.

Frank Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM