Tog semester - då spelade han in 2,3 miljoner

Foto: Privat
Tommy Ranta-Mikkula driver Öfvermans Spelcafé i Skövde tillsammans med sin syster. I helgen fixade han 2,3 miljoner på V75 til sina kunder.
TRAV

Tommy Ranta-Mikkulas semester kunde inte ha börjat bättre.

Första dagen på sommarledigheten spelade han in 2,3 miljoner kronor på V75 till sina kunder.

– Jag följde loppen på mobilen eftersom jag var på fotbollsmatch, säger han.

En av helgens storvinster på V75 gick till Öfvermans Spelcafé i Skövde som drivs av syskonen Viktoria Andersson och Tommy Ranta-Mikkula.

Det är inte första gången som de ligger bakom storvinster på travet, i fjol vid den här tiden drog de in två vinster på 266 454 kronor respektive 211 326 kronor. För några år fixade succétipparen Tommy 4,2 miljoner kronor på V75.

Får 40 000 kronor

Det är Tommy som har hand om tippandet i butiken. I fredags arbetade han sista dagen innan det var dags för semester – men innan det gjorde han i ordning ett V75-system som gav alla rätt och 2,3 miljoner totalt i vinst till kunderna.

Varje person som köpt en andel får nu 40 000 kronor tillbaka.

– Det var likadant förra året när vi vann, då var jag på semester i New York. Nu ska jag åka till Portugal. Det känns bra att åka på semester med en vinst i ryggen. Nu kommer min syster få jobba, det är många som kommer vilja vara med och köpa andelar nu. Men det är bara roligt, säger han.

Såg loppen i mobilen

De första V75-loppen såg han hemma, men senare på eftermiddagen skulle han se sonen spela en fotbollsturnering.

– Jag såg fotboll och i pauserna såg jag travet i mobilen. Jag hade full koll på loppen. Det kändes mycket bra eftersom vi hade många hästar i det sista loppet, säger han.

Hur fick du med de skrällarna?

– Jag tog med Deuxieme Picsous eftersom jag tänkte att Nahar skulle få bekymmer om han skulle gå med skor, och det var sagt att han skulle gå mer skor.

– Deuxieme Picsous har jag haft med flera gånger tidigare och nu skulle de köra med jänkarvagn och barfota runt om. Även Mellby Briolett skulle gå jänkarvagn och barfota. Jag tar gärna med hästar som har utrustningsändring, det brukar ge stor effekt första gången, säger han.

”Spikar aldrig...”

Han har några knep när han gör sina system.

– Jag spikar aldrig två stora favoriter på V75, jag försöker hitta några fel på de stora favoriterna. Om det finns några fel. Jag spikar nästan aldrig en favorit i sista loppet eftersom värdeökningen brukar vara så liten då.

– Jag vet att vinner många favoriter blir det låg utdelning, är det låg utdelning brukar jag inte ha så många rätt. Det kan gå ganska lång tid mellan vinsterna, men kunderna vet att när vi väl vinner är det rejält.