Mattias drog in ny storvinst till succébutiken

TRAV

I lördags slog miljonbutiken Eskils Tobak i Helsingborg till igen.

Butiken som gjort sig känd för flera vinster i miljonklassen vann knappt 900 000 kronor vid Eskilstunas V75-omgång.

– Nu slipper man skäll ett tag, skämtar systemmakaren Mattias Carlsson som jobbar i butiken.

Mattias Carlsson hos Eskils Tobak i Helsingborg.

Det skrällde i flera V75-lopp i lördags och utdelningen slutade på 356 939 kronor – men för gänget i Helsingborg blev det över 890 000 kronor då alternativet V7 var markerat.

– När det är jackpott har vi alltid ett stort system där vi spelar för endast sju rätt, så även den här gången, säger Mattias Carlsson.

”Många rutinerade spelare”

Inför den sista avdelningen hade butiken markerat sex hästar och utdelningen kunde verkligen skjuta i höjden om favoriten Caddie Gallant skulle förlora.

Hur kändes det då?

– Visst var det trevligt, men det är många rutinerade spelare som är med på systemet som vet hur det är. Oftast förlorar man men ibland så stämmer det helt. Det var nog inte så många som var nervösa faktiskt, säger Mattias.

Eskils Tobak i Helsingborg har tidigare varit mycket framgångsrika på V75 bland annat. I höstas vann butiken 4,5 miljoner kronor och i vintras noterades en vinst på över 600 000 kronor.

– Vinsten i höstas var en riktig höjdare, absolut. Men det har gått tungt under det här året så vi behövde en vinst för att kunderna inte ska tröttna på oss, skrattar han.

Hur kommer det sig att ni vinner stora summor relativt ofta?

– Vi vill ju tro att det beror på att vi är bra spelare. Samtidigt har vi trogna kunder, stort kapital och ett bra kontaktnät.

Experten var på plats

Travprofilen Rickard Hansson har under flera år arbetat med bolagsspel tillsammans med Eskils Tobak och även i lördags hade han ett finger med i spelet.

– Han var på plats i Eskilstuna och ringde oss för att berätta att Rocky Winner i V75-1 hade värmt strålande och tvingade oss att ha med Deuxieme Picsous i V75-3 eftersom att vi var inne på att gardera det loppet. Det var bra hjälp, men det var jag som komponerade systemet, säger Mattias.

Trav365