ATG vill riva upp sitt eget monopol

Foto: Svensk Travsport
ATG:s vd Hasse Skarplöth besökte Visby för att prata om framtiden.
TRAV

Först kom nyheten att ATG kan flytta till Malta.

Nu vill ATG:s vd Hasse Skarplöth riva upp hela den svenska spelmarknaden.

– Vi vill inte vara ett monopol. Vi vill ha ett licenssystem med lika villkor, säger han.

Hasse Skarplöth, vd på ATG.

Svensk Travsports utspel i Almedalen under måndagen skapade rubriker. Hans Ljungkvist, ordförande för Svensk Travsport, gick ut och berättade att de kan tänka sig att flytta ATG till utlandet, exempelvis Malta, om det inte sker någon förändring när det gäller spelmarknaden.

– Från vår sida är det några saker som är rätt så uppenbara. ATG tappade 700 miljoner i omsättning i fjol och nu är vi på väg att tappa 300-500 miljoner i år. De bolag som vi konkurrerar med betalar inget till oss, de betalar ingen skatt och de kan göra lite hur de vill när det gäller produktutveckling, återbetalningsprocent och spelprodukter, sa han till Trav365.

”Vi är stressade och pressade”

Under tisdagens lunchtrav på Visby var Hasse Skarplöth, vd på ATG, på plats för att prata om den framtiden för den svenska spelmarknaden. Han vill se ett licenssystem där alla spelbolag konkurrerar på lika villkor. Bolagen ska betala lika mycket i skatt, ha samma förutsättningar och ha möjlighet att exportera produkter utomlands.

– ATG har gamla villkor på en ny spelmarknad. Vi är stressade och pressade, något måste göras. Vi vill inte vara ett monopol. Vi vill ha ett licenssystem med lika villkor. Det är orättvisa villkor. ATG är det enda spelbolaget i Sverige som betalar spelskatt. I fjol gick ATG dåligt och tappade 700 miljoner i omsättning. I år är det fortsatt negativ trend, säger han.

”Är en komplicerad fråga”

På frågan att flytta ATG till Malta svarade Skarplöth:

–  Det är en komplicerad fråga. Min uppgift är att driva ATG i Sverige. Det är mina ägare, Svensk Travsport, som har tagit upp frågan inte jag, säger han.

Madeleine Brolin/ Roger de Flon/
Minimedia