Tipsprofilen: Så vinner du på Åmål i kväll

Foto: ALN/ Privat
Tipsen till V86 Roger Pettersson har stenkoll på kvällens tävlingar på Åmål och tror mycket på Global Ninja som körs av Magnus Jakobsson.
TRAV

Åmåls tipsexpert Roger Pettersson vet hur du vinner på 800-meters banan.

Här bjuder tipsprofilen på sina knep och avslöjar de sista dragen inför kvällens V86-omgång.

– Global Ninja i V86-7 har riktigt bra form och perfekt läge, säger.

V86-spelet har lämnat Solvalla för en kortare sommarturné på landets banor.

I kväll avgörs loppen på Åmåls travbana. För spelarna är det lite annorlunda förutsättningar då banan mäter 800 meter i omkrets.

Mannen som du kan ta hjälp av i jakten på miljonerna är Åmåls spelexpert Roger Pettersson. Förutom att bjuda på tips på travbanan varje tävlingsdag driver han även en egen spelbutik i Säffle.

–  Jag är född och uppväxt i Åmål. Jag har nog inte missat mer än en eller två tävlingsdagar de senaste 15 åren, säger han.

Vad ska spelarna tänka på när V86 avgörs på Åmål?

– Det går inte att sitta kvar och vänta med attackerna för länge. Har man en bra häst får man köra fram tidigt om man har ett dåligt läge. Utvändigt ledaren med en bra häst är betydligt bättre än sitta tredje eller fjärde ytter inför sista varvet.

– Annars är det givetvis spets som gäller, men ofta blir det väldigt hård körning i loppen just de här stora dagarna. Det brukar kunna bli många snabba öppningar och en hel del trötta ben på slutet. Det känns nästan som om det är lägre segerprocent på spetshästar de här dagarna än  vid det vanliga vardagstravet på Åmål.

– Spår ett och två bakom bilen är inte det bästa, det är för kort accelerationssträcka, framförallt när det är 1680 meter och 2480 meter.

Har du någon bra spik att bjuda på?

– Omgångens bästa spik är 8 Angelo i V86-1. Jag tror nämligen att han tidigt kommer att få överta täten och sedan är det klart.  Jag tror att stallkamraten Clear Sign släpper till Angelo och sedan är det loppet över.

Har du någon rolig skräll?

– Jag tror mycket på ett värmlandsekipage, 1 Global Ninja i V86-7, som är streckad på 24 procent. Jag tror att hästen kommer få ett perfekt lopp i rygg på ledaren, får de en lucka så vinner hästen det här. Det är en häst i riktigt bra form och perfekt läge.

Se upp för Mikael J Andersson

Ett annat tips är att se upp för kuskar som är vana vid att köra på just Åmål.

– Det finns vissa kuskar som är specialiserade på att köra på de här 800-meters banorna. Mikael J Andersson är en av dem. Han kör storfavoriten Leopard C.D. i sista avdelningen.  Eftersom hästen är naturligt startsnabb och det är ganska trångt på Åmåls travbana när det är voltstart så brukar det vara en fördel med de här kuskarna som är vana och köra här. De brukar ofta lura till sig spetsen även om de inte har den snabbaste hästen. Det är något att tänka på inför det sista loppet.