Tipsen till miljonerna – 4,5 miljoner i potten

Jackpott på V64 4,5 miljoner kronor ligger i potten vid torsdagens travfest på Halmstad. Så här spelar Sportbladets profiler.
TRAV

Det är toppsport på Halmstad när Sprintermästaren ska avgöras.

Dessutom finns det miljoner att hämta för spelarna.

Jackpott och 4,5 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare.

Här ger Sportbladets experter tipsen mot miljonerna.

I kväll drar travfesten i Halmstad igång - torsdag, fredag och lördag bjuder banan på toppsport och miljoner att spela om.

Vid kvällens tävlingar avgörs Sprintermästaren med 877 000 kronor till vinnaren – hästar som Quid Pro Quo, El Mago Pellini och Increased Workload jagar en plats i finalens som körs som lopp 11 under kvällen.

4,5 miljoner

För travspelarna är det extra miljoner att spela om just den här dagen då det är jackpott på V64 och 4,5 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare.

Sportbladets experter Michael Carlsson, Challe Berglund och Per Nicklasson har granskat omgången för att hitta de bästa dragen och spikarna.

”Tränar fint enligt Svanstedt”

Michael Carlsson väljer att spika Åke Svanstedts Beckman i V64-4.

– Beckman återkommer efter ett litet uppehåll men tränar bra och känns riktigt fin enligt Svanstedt. Hästen är van vid betydligt tuffare gäng. Han rundar allt, säger Michael Carlsson.

Även Challe Berglund och Per Nicklsson menar att Beckman är omgångens bästa spik.

– Det ska köras drygt tre varv på Halmstads oval och de fyrtio meter som Beckman har extra i starten äter han sakta men säkert in och under slutrundan tackar han för sällskapet och åker undan till seger säger Challe.

– Är han som han varit större delen av året bara vinner han, tipsar Per Nicklasson.

”Känns spännande”

Både Challe Berglund och Per Nicklasson är inne på att 8 Quid Pro Quo kan få svårt att vinna V64-1, första försöket till Sprintermästaren.

Istället har de två drag.

– 4 Indigious känns spännande. Han är startsnabb och när den bästa hästen i fältet, Quid Pro Quo, fått sämsta läget kanske Indigious kan hålla undan på den korta distansen, säger Challe.

Per Nicklasson tar med skrällen Polar L.B som just nu är streckad på 10 procent.

Hästen gjorde sin andra start för Åke Svanstedt senast på V86 och då blev det seger.

– Det är inte alls säkert att det räcker mot en sådan kanon som Quid Pro Quo, men jag tycker att det ska bli spännande att följa Polar L.B. den närmaste tiden, berättar Nicklasson.

ARTIKELN HANDLAR OM