Sebastians ägare: ”Inget är omöjligt”

Foto: ALN
TRAV

Åke Svanstedt lämnar Sverige för USA i höst.

Men vad händer med stallets stora stjärna Sebastian K.?

– Vi fattar ett beslut under sommaren eller hösten, säger delägaren Tristan Sjöberg-Knutsson till Trav365.

I måndags berättade Åke Svanstedt att han lämnar svensk travsport i höst för att satsa på en karriär i USA. Enligt planerna går flyttlasset i början av november. Alla hästägare har informerats via brev om att verksamheten kommer avvecklas och stallpersonalen kommer sägas upp.

Hästägarna har nu några månader på sig att bestämma hur de vill göra med sina hästar.

En av dem är Tristan Sjöberg-Knutsson som deläger stallets stora stjärna Sebastian K.

Vad säger du om att Åke flyttar till USA?

– Jag skulle vilja gratulera honom. Jag tycker att det är ett bra beslut för honom. Han har inget mer att bevisa här i Sverige.

– Han behöver en ny utmaning och jag vet om att han vill ha en förändring i klimatet och livsstilen. Det kommer USA att ge honom, jag förstår honom och önskar han all lycka. Jag tror att han kommer göra stor succé.

Har ni bestämt något hur ni kommer göra med Sebastian K.?

– Vi har ett sommar- och höstprogram som vi har lagt upp med Åke om Sebastian. Vi kommer att fullfölja det och när det programmet är klart så får vi se vad som händer. Vi har inte fattat några beslut om vad som händer efter oktober.

Kan det bli aktuellt att han får åka till USA?

– Jag utesluter inget och jag räknar ingenting in. Allt är öppet och inget är omöjligt, vi får se. Vi för en dialog med Åke och en diskussion internt, sedan får vi se vad som händer. Vi fattar ett beslut under sommaren eller hösten.

Hur är det med Sebastian K.?

– Jag pratade med Åke förra veckan och hästen är jättefin. Han tränar på bra nu men Åke tycker att det är för tidigt att komma ut i Årjäng så nästa start blir Hugo Åbergs. Det blir ett liknande upplägg som när han kom till Åke förra året. Hugo Åbergs, Sundsvall Open Trot och några storlopp i september; Åby Stora Pris och UET Trotting Masters.

”Bokat resa”

Tristan bor i Singapore men planerar att vara på plats vid några av tävlingarna  under sommaren och hösten när hästen springer.

 – Jag har precis bokat en resa för att se honom i Hugo Åbergs på Jägersro. Blir det Vincennes och UET Masters den 7 september så kommer jag vara där och kanske även på Åby, säger Tristan Sjöberg-Knutsson.

ARTIKELN HANDLAR OM