Reijos första fullträff på V75

Efter uppbrottet med Stig H Johansson - "Det här värmde"

Foto: ALN
TRAV

Det kom som en chock för travsverige när Reijo Liljendahl bröt upp med Stig H Johansson i februari tidigare i år.

Nu har han inlett tränarkarriären strålande och vinner var fjärde lopp.

Idag kom första segern på V75 med Monster Drive.

Reijo Liljendahl och Stig H Johansson gick skilda vägar efter att ha jobbat ihop i 35 år. Reijo har tidigare sagt att han inte trivdes längre och sa upp sig på stående fot. Han valde sedan att starta upp ett eget stall och han har börjat minst sagt lovande. Idag när Gulddivisionen avgjordes på Halmstadtravet så kom första V75-segern när Monster Drive skrällde efter en snabb avslutning med Björn Goop.

Nytt banrekord

Tempot var väldigt högt hela vägen efter att Panne de Moteur och Caballion hade duellerat under loppet och när man kom upp till varvning så stannade klockan på 1.10,4 vilket gynnade hästarna i kön. Efter att Monster Drive och Björn Goop spurtat till seger på nya banrekordet 1.11,3/2140 meter så var det en minst sagt glad Reijo Liljendahl.

— Vad skönt! Jag tycker det varit lite stolpe ut hela helgen, två hästar som galopperade igår och Alfaz del Pi hoppade i finalen av Sprintermästaren. Det här var lite plåster på såren och det värmde. Det här var ett riktigt race, det är så folk vill ha det, sa Reijo Liljendahl i TV4.

”En riktig knektöppning”

Björn Goop som fått förtroendet bakom många av Reijos hästar i helgen är imponerad över hur han börjat som tränare.

— Det har varit en riktig knektöppning, han har gjort det fantastiskt bra. Det blev en rejäl körning idag och det gynnade mig som satt där bakom och hästen var bra, berömde Björn Goop.

Trippel för Goop

Björn Goop skrällde inte bara med Monster Drive utan han såg även till att V75-utdelningen blev hög efter att han vunnit med överraskningarna Queen's Delight och Ed Rapide.

— Det har varit en jättebra eftermiddag och jag har sparat speeden i alla lopp och det har varit ett vinnande koncept, nu blir det Tylösand, sa Björn Goop