Travprofilens nya jobb i TV4

1 av 2
TRAV

Travets TV-profiler tar allt mer plats i TV4-rutan.

Den här veckan leds Nyhetsmorgon i TV4 av Joakim Johansson - ordinarie programledare i V86 och V75 Direkt.

Att trav-TV är en bra plantskola för programledare och reportrar är inget nytt. Genom åren har namn som Petra Nordlund, Gry Forsell, Johan Edlund och Jessica Almenäs passerat genom Vinnare-programmen och tilldelats nya roller i TV4. Andra som i dag anlitas flitigt av TV4 är Per Skoglund, Göran Borgås och Patric Skoglund.

Senast i raden är Joakim Johansson, som den här veckan och vecka 32 har prestigeuppdraget att vara programledare för Nyhetsmorgon. "Jocke" har en lång bakgrund inom travet, som referent och sportchef på Skellefteåtravet och som programledare i de flesta TV-programformat som gjorts under 2000-talet.

– Klart att jag blev glad när jag blev tillfrågad om att leda Nyhetsmorgon. Det är ett stort uppdrag, men jag tycker att premiären blev helt OK, trots en del strul med gäster som inte kunde komma och en del annat som vi inte var förberedda på. Nu ser jag fram emot de kommande programmen den här veckan, som alla ser intressanta ut, berättar Jocke.

Van långa direktsändningar

Måndagens premiärprogram innehöll så skilda ämnen som organtransplantation, EM-fotboll, barnpsykologi, mat, musik (Eric Saade) och trädgård. Skillnad mot att "bara" prata V86 och trav en onsdag kväll.

– Men det finns likheter också. I båda fall handlar det om långa direktsändningar och det är något väldigt speciellt och häftigt. Här känner jag förstås att jag har stor nytta av att ha gjort så många direktsändningar inom travet.

Och frågan alla ställer sig: Vilken tid måste ni vara på jobbet?

– 04.30. Lite tidigt för en kvällsmänniska som mig. Men det är värre för de som jobbar med Nyhetsmorgon på vintern, de börjar en timme tidigare.

I premiärsändningen var Jocke inte ensam travkille, då Per Skoglund tog hand om sporten. Och under sin nästa period i Nyhetsmorgon får Jocke sällskap i studion av förre Vinnare-reportern Petra Nordlund.

Pelle Carlsson, Kanal 75