”Är en av världens bästa femåringar”

TRAV

Occhione Jet svarade för en strålande insats i årsdebuten.

Den comebackande femåringen lekte hem Henning Mårthans Minne i Rättvik och blev direktkvalificerad till Jubileumspokalen på Solvalla.

– Han är en av världens bästa femåringar. Det tror jag inte att någon tvivlar på, sa Erik Adielsson.

Stjärnkusken strödde idel lovord över Occhione Jet efter loppet på måndagskvällen. Den Stig H-tränade topphästen hade inte startat sedan 10 oktober i fjol. Det hade krånglat en del i år, då Occhione Jet bland annat genomgått en halsoperation, men nu visades han upp i bländande författning. Erik Adielsson serverade honom en fin resa i andra par utvändigt och över sista bortre långsidan så svepte han förbi ledande On Track Piraten på några steg och övertog täten in i slutsvängen. Sedan var det spel mot ett mål och Occhione Jet stod i en klass för sig. Han var helt överlägsen i mål på fina tiden 1.11,9/2140a och då var hästen åkandes över upploppet och såg nästan obrukad ut i mål.

”Var i ett fantastiskt fint skick – krafter kvar”

Förstapriset var 100 000 kronor och Occhione Jet blev direktkvalificerad till Jubileumspokalen på Solvalla den 14 augusti med en miljon kronor till vinnaren.

– Stig hade varit nöjd med honom i träningen innan och trodde att han skulle göra en bra prestation direkt. Ändå ville jag köra snällt med hästen och ändå vinna. Han var i ett fantastiskt fint skick och vann med krafter kvar, berömde Erik Adielsson.

– Jag tror även att han hade vunnit från dödens men är glad att han fick en rygg och blev lite avslappnad. Jag tycker att han har visat att han är en av världens bästa hästar i sin kull.

Jackpott på V64 till Täby på tisdag

Tvåa blev Disco A.E. efter ett lopp i rygg på ledaren medan On Track Piraten höll till tredjeplatsen.

Det blev en favoritbetonad V64-omgång i Rättvik där sex rätt betalade 1219 kronor. Det blev ingen utdelning på fyra rätt vilket innebär att det blir jackpott till tisdagens V64-omgång som avgörs på Täby Galopp.

Michael Carlsson/Kanal 75