Musses succé – vann direkt

Foto: Stefan Uppström/Kanal 75
Musse Hasselvall vinner direkt i sitt första lopp han rider och gör stor succé på Täby galopp
TRAV

Snacka om succé för Musse Hasselvall som jockey.

Kampsportsprofilen och programledaren vann direkt på Täby i sitt första lopp som han red i.

–Jag är sjukt rörd. Det här var helt fantastiskt, pustade han efteråt.

Under tio veckor har man kunnat följa Musse Hasselvall i web-tv-serien ”Mitt liv som jockey”. Där har han bland annat utbildats av Sveriges championjockey Per-Anders Gråberg som inför debutloppet på Täby strött lovord över sin elev. Att utbildningen gett bästa tänkbara resultat visade Musse Hasselvall när han på tisdagskvällen red sitt första lopp någonsin. I ett amatörlopp vann han tillsammans med favoriten Ailsa Carmel, efter att duon avgjort på upploppet under stort jubel från publiken.

– Jag missade lite i starten men jag tror att jag fick igång henne sedan. Jag kände att jag hittade hennes takt bra. När jag hoppade av hästen efteråt kom ”P-A” fram och sa att nu lägger du av. Du är obesegrad, sa Musse Hasselvall och log med hela ansiktet.

– Skämt åsido så var det här fantastiskt roligt. Det här vill jag göra varenda dag. Jag har fått sådant stöd hela tiden och folk har varit så snälla under resans gång.

”Har gått över förväntan”

Per-Anders Gråberg uttalade sig i en intervju innan loppet att han var imponerad över hur hans elev har tagit till sig träningen och utbildningen under de här tio veckorna.

– Han har lagt ner väldigt mycket tid och energi och varit i stallet nästan dagligen. Det har verkligen varit ett seriöst försök och han har gjort jättestora framsteg. Jag måste säga att det har gått över förväntan, sa Gråberg.

– Grundidén har ju hela tiden varit att vi skulle komma hit en dag. Dessutom vill vi göra bra reklam för sporten och lyfta fram galoppen på ett annorlunda sätt med allt vad det innebär att vara jockey. Det är mycket bakom som folk kanske inte känner till att vi är som idrottsmän och måste träna hårt samt kärleken till hästarna, att de måste ha det bra. Det är skojigt att det har blivit så väl mottaget.

Se loppet här under (Vinnare V64, del 1.)

Michael Carlsson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM