SEGERKYSSEN

Foto: Stefan Uppström/Kanal 75
El Gran Mago vinner Breeders Trophy Stayer och kontrar i en tät upploppsstrid före favoriten The Kicker.
TRAV

Det blev hemmaseger när Maria Johansson-tränade El Gran Mago vann Breeders Trophy Stayer med 407 837 kronor i förstapris.

I en mycket stark finish kontrade han tillsammans med jockeyn Leonard Rios.

– Hästen gjorde ett mycket bra lopp, som han oftast gör. Jag red för vårt barn, sa Leonard Rios som tillsammans med Maria snart väntar tillökning i familjen.

Paret Leonard Rios och Maria Johansson firade vinsten med en segerkyss.

Det blev dramatiskt när storloppet på Täby avgjordes under tisdagskvällen. Kort efter start och på väg in i första kurvan så konstrade en av de mer betrodda, Latitude, varpå Sveriges championjockey Per-Anders Gråberg åkte i backen. Han klarade sig dock utan allvarliga skador och kunde självmant ta sig ut ur ambulansen efteråt.

Istället blev det en sevärd upploppsduell mellan favoriten The Kicker och outsidern El Gran Mago. Den sistnämnde reds offensivt och tog över ledningen mitt i loppet. Han blev sedan hårt ansatt av The Kicker som också var förbi och hade kopplat greppet mitt på upploppet. Men styrkan tog ut sin rätt för El Gran Mago som visade prov på ett förstklassigt löphuvud och kontrade till segern.

– Jag hade tur som inte var med i tumultet en bit in i loppet. Jag vet inte vad som hände men min häst gjorde ett bra lopp som han oftast gör. Han hade inte behövt de flexibla blinkerserna utan han hade vunnit ändå, sa segerjockeyn Leonard Rios.

El Gran Mago tränas av Täbys Maria Johansson.

Tvåa blev The Kicker och trea The Black Balsam.

Storfavoriten svek – Avon Pearl slog till

Tidigare under kvällen avgjordes även Swedish Open Mile med 200 000 kronor i förstapris. Där blev det en liten överraskning genom Avon Pearl som reds till seger av Manuel Martinez. Storfavoriten Silver Ocean svek och slutade näst sist i mål efter att ha tröttnat helt över upploppet. Avon Pearl tränas av Rune Haugen i Norge.

Michael Carlsson/Kanal 75