Pensionären spelade in 1,9 miljoner kronor

miljonyra i butiken Kunderna hos Smått och Gott i Karlstad får dela på 1,9 miljoner kronor efter att Pär-Olof Englund satte alla rätt på V86.
TRAV

Sjukpensionären Pär-Olof Englund, 61, spelade in 1,9 miljoner kronor till kunderna hos Smått och Gott i Karlstad.

Själv hade han ingen del i systemet – men är lycklig ändå.

– Det känns så bra att butiken fick en storvinst, säger han.

Tre system löste skrällomgången på Visbytravet under onsdagskvällen. Det enda andelssystemet som överlevde V86-tävlingarna var det hos butiken Smått och Gott i Karlstad.

Mannen bakom systemet är kunden Pär-Olof Englund som har hand om tippandet. Han satte alla rätt och spelade in 1 897 362 kronor som elva kunder delar på.  Varje person får nu 172 487 kronor.

När Trav365 når Pär-Olof Englund över telefon dagen efter vinsten är han glad.

–  Jag har hjälpt dem i butiken periodvis i nästan två år med att tippa. Vi har fått lite kulor på spelet. Det här är första vinsten som är över miljonen. Det känns bra, säger han.

Berätta, hur såg systemet ut?

– I V86-4 där den stora skrällen vann gick jag på kusk och läge, det är så jag bygger upp mina system. Jag hade tre hästar i det loppet. Jag spikar aldrig de stora favoriterna, jag tar gärna tredje- eller fjärdehandare . Mina spikar nu var Erik Adielssons två hästar Bodyline och Perfectly Enough, säger han.

Läser på i timmar

Pär-Olof Englund är sjukpensionär och ägnar en stor del av sin tid till trav och spel.

– Jag har det här som en hobby på sidan om. Jag är sjukpensionär, jag åkte på arbetsskada för tio år sedan. Jag lägger ner mycket tid på travet. Det blir säkert tre timmar i snitt per dag. Eftersom det är min hobby är det värt det. Travet ger så pass mycket tillbaka. Det har varit mitt intresse i 40 år, säger han.

Han hade dock inte någon andel själv, men han är lycklig ändå.

– Det känns så bra att butiken fick en storvinst. Jag gör andelarna men köper ingen andel själv. Jag är nöjd med att butiken får vinna, jag får så mycket tillbaka från butiken ändå. När jag började tippa sa jag till mig själv att jag inte skulle köpa någon andel.

Efter miljonsuccén är Pär-Olof hjälte i butiken.

– Det är så många som har ringt på morgonen. Det är kul när folk visar uppskattning, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM