Nu slutar Sveriges största travbloggare

Foto: ALN
Lennart Persson har bestämt sig för att sluta skriva på sin blogg.
TRAV

Sveriges största travbloggare Lennart Persson väljer att sluta blogga.

Travprofilen och journalisten har ledsnat på elaka kommentarer och hån.

Efter att ha blivit kallad för bittergubbe av TV4-profilen och experten Mohammed Malla fick han nog.

–  Det finns en gräns och den gränsen är passerad just nu, säger han till Trav365.

Mohammed Malla, expert i TV4 och anlitad av Kanal 75 som producerar trav-tv.

Journalisten Lennart Persson har sedan i höstas drivit en välbesökt travblogg; Perssonbloggar.se. Där har han tyckt till och skrivit om aktuella händelser inom travet.

Bloggen har växt och blivit Sveriges största travblogg med upp till 10 000 besökare varje dag.

I dag kom dock det sista inlägget, Persson har bestämt sig för att sluta skriva på sin blogg.

”Sånt man får stå ut med”

Anledningen är att han fått nog av elaka kommentarer.

”Självklart har en del av mina åsikter ifrågasatts och kritiserats, ibland har det blivit till rena hån och spottloskor. Sånt man får stå ut med när man gillar att ordet och berättandet är viktigt. Ändå nås man till slut av en smärtgräns, den gräns som nu är nådd”, skriver han på sin blogg.

För Trav365 förklarar Persson:

– Jag känner att jag kan syssla med andra saker än att ständigt få knivhugg från etablissemanget. Jag känner att jag skiter i det. Det finns ett etablissemang som inte gillar det man skriver, ska jag stångas med dem så känns det som det kvittar.

Kommentar på Twitter

Det var efter Lennart Persson skrivit ett kritiskt inlägg om att Svensk Travsports sportchef Per Wetterholm och Färjestads sportchef Petter Johansson har ett bolag ihop, som en kommentar dök upp på Twitter från TV4-profilen Mohammed Malla.

Malla som är anlitad av Kanal 75 som spelexpert i TV4 skrev:

”Drar mig till minnes att en "granskande journalist" ägde häst ihop med ATG:s VD Remy Nilson för bara några år sedan! Lämpligt! #bittergubbe”, skrev han.

Är det den kommentaren som får dig att reagera?

– Det spelar ingen roll vem det är, för mig är det oväsentligt vem det är. Man kan ha olika åsikter men att en person utan att känna mig kallar mig för bitter.  En sak om det vore en vanlig läsare men en person som är anlitad av Kanal 75 och är att betrakta som en officiell person.

”Kasta sten i glashus”

Mohammed Malla menar att Persson inte alls slutar på grund av den kommentaren.

– Detta har inget med kommentaren "Bittergubbe" att göra - och det vet den sluge Lennart Persson mycket väl om. Han kritiserade nyligen en chef och en blivande chef på Svensk Travsport för "Vänskapskorruption", eftersom de ägde en galopphäst ihop sedan tidigare. Jag påminde då alla, via Twitter, om att Lennart Persson gör en stor grej av att vara "granskande och oberoende journalist".

Mohammed Malla fortsätter:

– Samtidigt som han länge ägde en travhäst ihop med ATG:s förre vd, Remy Nilson. Det handlar helt enkelt om att kasta sten i glashus... Persson var schack matt i själva sakfrågan, det är enbart därför han kastar in handduken, om han nu gör det.

Tycker du att han överreagerar?

–  Han överreagerar inte. Jag tror bara att han söker efter sympati. Han orkar väl inte blogga längre, och använder kanske min kommentar som ett svepskäl för att lägga ner. Han har ju en trogen svans på 50-100 läsare, som kommer skriva "Snälla Persson, fortsätt skriv".

– Så detta är ju mest ett utspel för att få bekräftelse, tror jag. Om Lennart Persson verkligen slutar delge travvärlden sina åsikter permanent, nja, jag tror han "gör en Lähdekorpi" och är med i matchen igen inom några veckor. Skulle en sådan eldkastare sluta, på grund av min lilla kommentar, så är han verkligen snarstucken, säger Mohammed Malla.

”Inte minsta bitter”

Redan nu har många läsare skrivit på Lennart Perssons sida och ber honom att fortsätta skriva.

– Det är skoj, och jag vet att många önskar det. Men jag tycker inte om att bli kallad bittergubbe. Även om jag är en gubbe så känner jag mig inte det minsta bitter. Jag vill inte bli kallad det, då kan jag avstå från att skriva så behöver ingen kalla mig det, säger Lennart Persson.

Är det verkligen definitivt att du slutar?

– Man kan aldrig säga att något är definitivt men just nu känner jag en lättnad över att ha tagit ett beslut. Jag har funderat några dagar och just nu känns det som om jag tagit ett beslut som jag mår bra av.