REVANSCHEN

Foto: ALN
TRAV

I Elitloppet var han favorit men slutade oplacerad.

Under lördagen var Sebastian K. tillbaka – och tog gruvlig revansch i Årjängs Stora Sprinterlopp.

– Han är otroligt fin, sa Åke Svanstedt efter storsegern.

Sebastian K. har varit landets bästa travhäst sedan han kom till Åke Svanstedts träning. Sjuåringen var favoritspelad i Elitloppet men föll då tungt från ledningen och slutade oplacerad. Hästen fick lite vila efter det, och var under lördagen tillbaka och tog hem Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor i förstapris. Svanstedts häst svarade för en osannolik insats och vann på 1.09,6 vilket är en fenomenal tid och det trots att han fick gå i tredjespår under de sista 700 metrarna. Han krigade ner Formula One som var tapper från ledningen.

”Nu är han frisk”

Efter loppet var Svanstedt lyrisk, och avslöjade att han trodde att hästen hade någon form av infektion i kroppen redan under Elitloppet och att det var därför han presterade under normal standard.

– Sebastian är otroligt fin. Han fick gå i tredjespår sista 700 metrarna och avgjorde ganska lätt. Nu är han frisk och då är han så här bra. Jag tycker han är likvärdig Zoogin, Gidde Palema och Torvald Palema, sa Åke Svanstedt.

”Otrolig prestation”

Stig H Johansson, expert i TV4, var mäkta imponerad:

– En helt otrolig prestation, jag trodde han skulle lägga ner rörelserna 150 kvar. Segertiden var inte dålig, det blev ett riktigt race, sa Stig H Johansson och Reijo Liljendahl var inne på samma linje:

– Formula One var bra men han förlorade mot en bättre häst i dag och det är inte mycket att säga något om, sa Liljendahl.