Brödernas uppbrott: ”Vi är inte ovänner”

Foto: Kanal 75
TRAV

Bröderna Henrik och Fredrik B Larsson skiljs åt.

Efter några år tillsammans som tränare har de bestämt sig för att dela på sig och fortsätta träna hästar var och en för sig.

– Vi är två bröder med starka viljor och då är det inte så enkelt att jobba ihop, vi är inte ovänner, säger Fredrik B Larsson.

I slutet av december 2010 kom nyheten att bröderna Henrik och Fredrik B Larsson bestämt sig för att slå ihop sina stall till ett.

Nu efter några år tillsammans har de två syskonen bestämt sig för att dela på sig. Under söndagen gick stallet ut med informationen på sin hemsida.

”Det är som bekant inte alltid enkelt för två bröder med starka viljor att samarbeta. Därför har vi i fullt samförstånd enats om att fortsätta i varsin regi”, berättade de.

”Inte ovänner”

Trav365 når Fredrik B Larsson över telefon under måndag förmiddag.

– Vi har hänvisat till hemsidan. Vi är två bröder med starka viljor och då är det inte så enkelt att jobba ihop, vi är inte ovänner. 

– Vi kommer fortsätta att hålla till på Erikssund båda två, vi har varsin gård. Vi kör på som vi gjorde innan vi slog ihop. Det är inga konstigheter, vi kommer ha familjemiddagar ändå, säger han.

”Vill satsa på mig”

Stallets stora stjärna Caballion, som har tjänat över fyra miljoner kronor, har redan flyttats över från Henriks träningslista till till Fredrik.

– De ägarna ville satsa på mig, vissa vill satsa på Henrik och vissa vill satsa på mig. Det är ganska jämnt fördelat bland hästägarna.

Hur känns det?

– Det är klart att det känns stimulerande att få Caballion. Under de här åren har vi kört allt i lag, både Henrik och jag kan Caballion utan och innan. Det är inte som att jag kör Caballion för första gången. Vi har jobbat med hästen tillsammans hela tiden.

– Det är en häst som jag är väldigt förtjust i så det är klart att det är stimulerande. Jag är glad att jag får fortsätta träna honom.

Kommer ni dela upp hästarna?

– Hästarna har börjat delas upp. Vissa av hästägarna går till mig och vissa går till Henrik.

Men du kommer du ha plats för fler hästar?

– Absolut, och jag hoppas kunna visa bra resultat på banan och locka nya kunder. Det är min målsättning. Jag siktar uppåt. Nya hästägare är alltid välkomna. Jag kommer ha några fina hästar i stallet så jag hoppas kunna leverera bra resultat.

I helgen startar Caballion i gulddivisionen vid V75-tävlingarna på Axevalla.

Hur är det med hästen inför loppet?

– Han har känts bättre och bättre efter operationen. Han fick ett tufft lopp förra lördagen och fick gå sig trött. Han klarade av det bra och benen känns bra efter.

– Förhoppningsvis kan han gå framåt efter att ha fått sig en rejäl genomkörare. Det kanske är vad han behövde för att nå riktig toppform. Han har bara gått lugna jobb efter det och känns fin. Jag hoppas att han har gått framåt med de här loppen och dyker upp i den främre träffen på lördag.

"Lugn och ro kring hästen”

Senast vid loppet på Halmstad körde Fredrik hästen till en sjätteplats – nu sätter han upp kusken Erik Adielsson.

– Jag kände att jag vill skapa lugn och ro kring hästen och en förändring. Erik känner hästen väl och har kört honom två gånger. Vi provar det nu. Det viktigaste är inte vem som kör utan att hästen fungerar. Det känns rätt att stå på sidan just nu.