Chefen:”Det är ett jäkla tryck”

1 av 2 | Foto: Kanal 75
TRAV

Missa inte helgens fest på Axevalla.

Banan bjuder på trippeltrav med toppsport fredag, lördag och söndag.

30 000 travfans beräknas komma till festen.

– Det är ett jäkla tryck, säger travbanechefen Benny Ternemar.

Sommatravets turné fortsätter hela juli och efter helgens tävlingar på Årjäng väntar Stochampionatshelgen på Axevalla. Det blir trav i dagarna tre med omkring 30 000 travfans som besöker banan.

Fredag är det V64, lördag V75 och söndag Extra V75 med Stochampionatets final.

– Det är fullt upp med anmälningar till 39 lopp. Det ser fruktansvärt bra ut. Fredagen är en av de bästa fredagarna vi har haft rent sportsligt. Även lördag och söndag ser riktigt bra ut, säger Benny Ternemar.

”Vädret är viktigt”

Väderprognoserna visar nu i början av veckan att det kommer bli sol hela helgen.

– Men jag litar inte riktigt på prognoserna. Förra året spådde de regn hela veckan, men då hade de fel som tur var. Den här gången hoppas jag att de har rätt, det ser riktigt bra ut. Vädret är väldigt viktigt för sådana här arrangemang, säger han.

Varje år brukar omkring 30 000 personer komma till Axevalla under trippeltravet och nu hör många av sig för att säkra en plats för att äta eller sova över.

– Det är ett jäkla tryck. Det ringer folk hela tiden och vill boka campingplatser och restaurangplatser. Det finns några platser kvar på vår ena camping, sedan har vi en utanför banan där det inte går att boka. Så det finns alltid platser kvar för alla. Just nu är det 300 platser bokade, säger han.

Hyllar Svanstedt i höst

Axevallas stora stjärna Åke Svanstedt lämnar Sverige i höst och banan funderade på att ha någon avtackning och hyllning för honom under helgen.

– Vi har diskuterat och tänkt att vi inte vill att det kommer i skymundan. Vi vill göra något riktigt bra så det blir antingen i september eller oktober. Det är inte kul för oss eller svensk travsport att han flyttar. Bara den här helgen har han 50-60 hästar anmälda, då förstår man vad han betyder för sporten. Jag kommer sakna honom och att han kommer blåsandes i loppen på V75, säger Benny Ternemar.

ARTIKELN HANDLAR OM