Frank: ”Jag vill ha nya spelformer på Solvalla”

TRAV

I dag blir det officiellt att jag är med i Mästarnas mästare i höst.

Nu ska jag se till att inviga Kajsa, Christian och de andra i travets värld.

Sedan vill jag ha in två nya spelformer på Solvalla varje onsdag – ett par rejäla köttben för lirarna.

Frank Andersson

Inspelningen av Mästarnas mästare äger rum i början av september i Kroatien och jag har legat i hårdträning i ett par månader. Jag blev dock sinkad av en dubbelsidig lunginflammation som däckade mig helt men nu är jag starkt på gång igen.

Det gäller att få upp ett någorlunda flås när man ska möta de andra elitidrottsmännen och -kvinnorna.

Det här ser jag verkligen fram emot och det ska bli kul. Det är inte VM men självklart vill man gå långt och jag ska såklart göra vad jag kan för att vinna. Därför tränar jag nu tre gånger i veckan och kör mycket konditionsträning, bland annat cykling.

Jag gillar det här underhållningsprogrammet och att man får både använda fysik och hjärna. Dessutom är det en social grej att träffa och lära känna alla de här fantastiska människorna.

Lita på att jag även ska göra allt för att inviga dem i travets underbara värld. Självklart ska vi spela V75 och Dagens Dubbel tillsammans och jag hoppas att vi får anledning att återkomma till det längre fram.

Lika gärna stanna hemma

När vi är inne på spel så gillar jag inte alls det nya upplägget med V86 som kommer efter nyår. Man ska då dela på streckspelet på onsdagarna så att Solvalla kör fyra lopp och Jägersro fyra lopp nästan samtidigt. Nästa vecka kör Solvalla fyra lopp och Åby fyra, och därefter är det Bergsåkers tur att vara med och dela. Jag förstår att man vill rappa upp tv-sändningarna och att de tar för lång tid som det är i dag. Men samtidigt blir det här dödsstöten för Solvalla och de andra banorna. Vem vill åka ut och titta på fyra lopp och resten på en tv-skärm? Då kan man lika gärna stanna hemma.

Dags att ta bort V86 helt och hållet

Nej, det här liknar panikåtgärder som inte är speciellt genomtänkta från ATG:s sida.

Jag tycker det är dags att ta bort V86 helt och hållet om de nu inte tycker att produkten håller. Det är dags att införa V65 med enbart utdelning på sex rätt. Och det ska bara finnas tillgängligt på onsdagar. Hela potten till sexorna. Sedan kan man fortsätta med V64 de övriga dagarna och där locka småspelarna som vill hämta ut åtta kronor på fyra rätt.

Dessutom är det hög tid att införa succéspelet från Frankrike, Quinté. Där gäller det att hitta de fem första hästarna i rätt ordningsföljd och lyckas man med det blir man rikligt belönad. Jag vill se ett kanonlopp varje onsdag med hög prissumma, över 3000 meter och det ska vara 18 hästar utspridda på olika volter. Sen kan vi snacka om utdelningar när det blir jackpott och eller när någon hittar rätt. Det ska bara köras en gång i veckan och det ska vara på Solvalla.

Tänk vilka jättepotter det här skulle kunna bli. Som spelare lockas man om det finns ett riktigt saftigt köttben som väntar. Det får inte bara vara ett vanligt ben – det är till för hundarna. Så kom igen nu ATG och ge oss ett par ben som det är rikligt med kött på.

Frank Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM