Camillas tuffa beslut – lämnar topphästarna

Skötaren: Känns som om man slits itu

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Camilla och Caballion. På lördag gör de sin sista start tillsammans när hästen startar på Axevalla.
TRAV

Skötaren Camilla Tegborg tappar sina två ögonstenar Caballion och Reven d'Amour.

När de två stjärnorna flyttas från Henrik Larsson till Fredrik B Larsson har hon bestämt sig för att inte följa med.

– Det är fruktansvärt tungt nu, säger hon.

I måndags kom nyheten att bröderna Henrik och Fredrik B Larsson bestämt sig för att gå skilda vägar och köra verksamheter i varsin regi.

I och med det flyttas stallets två stora stjärnor Caballion och Reven d'Amour över till Fredrik B Larsson.

Det är Camilla Tegborg som har skött de två hästarna fram till  nu – och hon hade ett val att antingen följa med till Fredriks stall eller stanna hos Henrik och därmed lämna de två hästarna.

”Ett tungt beslut”

Nu har hon bestämt sig för att fortsätta hos Henrik.

– Jag har valt att vara lojal mot min arbetsgivare Henrik. Jag har arbetat hos honom i över fem år nu. Men det är ett tungt beslut eftersom jag hade hand om båda hästarna, säger hon.

Camilla har tagit hand om  hästarna i med- och motgångar de senaste åren. Caballion har hon passat sedan han var två år och Reven d'Amour sedan han var tre år gammal.

– Jag har varit med om så mycket med dem. Vi har rest nästan jorden runt tillsammans. Reven har varit i Kanada, USA, Italien och Frankrike. Även Caballion har gett mig hur mycket som helst. Det är fruktansvärt tungt nu. Det känns som om man slits itu, det går inte att förklara.

– När det är så bra hästar så blir det att man är med dem varje dag. Du ställer in hela ditt liv för dem.

Är det här det jobbiga med att vara hästskötare, att man när som helst kan förlora sina passhästar?

– Ja, det är baksidan av det hela. Varje gång man blir av med hästar tänker jag att jag ska sluta fästa mig vid dem. Men det är omöjligt, man lever för de här djuren. Vi gör allt för dem och jobbar sju dagar i veckan med hästarna. När man reser tillsammans  med en häst får man en helt annan närhet, man märker hur de tyr sig till en. Det är ens bästa kompis.

Kommer vara med på lördag

De senaste dagarna har varit tuffa för Camilla. Och i helgen blir det mycket känslor när de kommer göra sin sista start tillsammans.

– Jag har valt att sela Caballion på lördag när han startar på V75. Det blir ett sista avslut. Det kommer vara den tyngsta dagen, men det känns som ett bra avslut, säger hon.

FAKTA

Mer om hästarna

Reven d'Amour:

Tjänat: 4 713 274 kr på 61 starter

Caballion:

Tjänat: 4 102 938 kr kronor på 55 starter.

I helgen går hästen ut i V75-7 på Axevalla.