Sprintermästaren är tillbaka på V64

Foto: ALN
TRAV

Senast vann Quid Pro Quo Sprintermästaren på Halmstad.

I kväll är topphästen tillbaka vid jackpott-omgången på hemmabanan Bergsåker.

– Han ska räknas tidigt och jag blir inte förvånad om han vinner, säger tränaren Svante Båth.

Det var fyraårige Quid Pro Quo, med kusken Ulf Ohlsson och tränaren Svante Båth, som fick ta emot publikens jubel efter att ha segrat i årets upplaga av Sprintermästaren på Halmstad i juli.

Bakom hästen finns ägarkretsen Stall Gladiator, där bland annat radioprofilen Ulf Elfving ingår.

Kan vinna 250 000

Nu har hästen fått vila från tävlingsbanan i två veckor. Vid torsdagens V64-tävlingar på Bergsåker, med jackpott och extra miljoner i potten, är hästen tillbaka.

Den här gången sitter kusken Erik Adielsson upp bakom hästen i loppet Norrlands Grand Prix med 250 000 kronor i förstapris.

Erik som kört hästen två gånger tidigare och vunnit båda gångerna.

Går med skor

På sin hemsida ger tränaren Svante Båth rapporter inför starten:

– Allt verkar bra efter Sprintermästaren men han har bara fått ta det lugnt i jobben. Formen är förhoppningsvis fortsatt bra, men han kommer nog att gå med skor och halvstängt huvudlag den här gången. Det gjorde han även senast han vann här hemma så jag vet inte om det har någon större betydelse. Han ska räknas tidigt och jag blir inte förvånad om han vinner, säger han.

”Visst kan han vinna igen”

I dagens Sportbladet bjuder Michael Carlsson på sina jackpott-tips och han väljer att gardera hästen på sin V64-kupong.

Han tar med 3 Quid Pro Quo och1 Standout i V64-6.

–  Quid Pro Quo är en kanonhäst som gör topplopp varje gång och han vann storloppet utan att förta sig helt. Nu har han fått ladda om batterierna och även om tränare Båth aviserar att det ska bli skor runt om och öppet huvudlag nu, så har hästen tidigare visat att han gör bra lopp ändå och visst kan han vinna igen.

– Standout var magnifik vid V75-segern näst senast då han vann åkandes. Var kanske inte lika vass senast även om han stretade emot bra. Banan var dock seg den dagen och innerspåret tungsprunget. Leder länge här och streckas, tipsar han.

Här hittar du expertens V64-system - så tippar Michael Carlsson