Nya framgången – vann 250 000 kr

TRAV

Fyraåringsloppet Norrlands Grand Prix avgjordes på Bergsåker under torsdagskvällen där Solvallas Stefan Melander skördade en ny framgång.

Till sin hjälp tog han Ulf Ohlsson som ledde varje meter tillsammans med Standout.

– Jag får chansen att köra väldigt fina hästar åt "Tarzan" och det är roligt, sade Ulf Ohlsson.

Foto: Kanal 75/ CLAES KÄRRSTRAND
Standout, tränad av Stefan Melander och körd av Ulf Ohlsson, vann årets upplaga av fyraåringsloppet Norrlands Grand Prix. På bilden ses Standout vid segern på Mantorp den förste juni.

Den nykorade sprintermästarvinnaren Quid Pro Quo utmanade rejält om ledningen, men in i första sväng gick det alltför snabbt med galopp som följd. Väl i ledningen tilläts Standout dämpa rejält en bit och via ett avslutande 1.11-varv höll han knappt men säkert ifrån sig vasst avslutande Magic Tonight.

– Melander har starka hästar och kanske att jag körde lite för sakta framme i ledningen. Nu drog jag på sista 700 och det gick vägen även om det inte var med någon större marginal, avslutade Ulf Ohlsson.

Quid Pro Quo nådde dödens efter sin galopp varifrån farten hölls starkt fram till en tredjeplats.

Västerbo Loveboat vann treåringseliten

Fina pengar att köra om även i Norrlands treåringselit som lockade med likaledes 250.000 kronor. Efter fyra strykningar tränade Svante Båth mer än halva fältet (fyra av sju hästar) och vann gjorde favoriten Västerbo Loveboat med Erik Adielsson.

– Jag fick köra rejält för att nå ledningen och idag visade han hur bra han är, sade Erik Adielsson efter att ha övertagit ledningen 1500 meter från mål och säkert ha hållit undan via ett snabbt slutvarv.

Mera Båth-tränat blev det i form av Poochai som höll starkt från dödens fram till en andraplats medan tredjeplatsen bärgades av Cool Keeper och Leif Witasp.

Favoritseger i Svenskt Mästerskap för kallblod

Tidigare samma kväll avgjordes Svenskt Mästerskap i monté för kallblod. Vann gjorde favoriten Odin Tabac, spelad till 14 för tio, som förtjänstfullt reds till seger av Johanna Hedlund. Ivarsqvick närmade sig den sista biten, men inte mer än att en glad ryttarinna kunde lyfta näven i en härlig segergest.

Tränar Odin Tabac gör Gävles Håkan Wallberg och förstapriset uppgick till 100.000 kronor.

Anders Nilsson/Kanal 75