Experten: Chansspikar Svanstedts häst på V75

Tipsen till Extra V75

TRAV

Han gjorde flera bra insatser i fjol trots att han sprang och hoppade ”kråka” i loppen.

Efter operation av framknäna säger Svanstedt att Linslusen A.U. är helt perfekt och aldrig har känts bättre.

”Svanen” tror på en jättebra prestation direkt och jag spikar den startsnabbe hästen.

Michael Carlsson

Det fina med spiken är också att han inte blir favorit. Sannolikt tredjehandare bakom Alfaz del Pi och It’s Amzing. Två kapabla och tuffa motståndare.

Går ändå emot

Men frågan är hur det står till med Alfaz del Pi efter två stenhårda heat i Sprintermästaren? Och även om Erik Adielsson är överjävlig från springspår på tillägg och It’s Amazing har varit bra på slutet går jag ändå emot dessa två.

Slår till med chansspik

Linslusen A.U. är en häst med bra kapacitet och bra löphuvud, säger Svanstedt. Han tränar kanonbra och är snabb ut. Ledningen tar han och sedan ska han slås. Visst, hästen har inte startat på länge, men när tränaren hävdar att det ska bli en ”jättebra prestation direkt” slår jag till med en chansspik i en annars öppen omgång.

Är för ojämn

Var annars länge inne på att spika Olivia Lavec som vann på 1.10,9 senast i avstannande stil och har perfekta förutsättningar här. Det startsnabba stoet verkar trivas bäst i ledningen över kort distans och hon lär säkert stå emot länge. Men ibland är hon ojämn och får därför sällskap på kupongen av hårde True Advantage.

Hon har visat kanonform på slutet och blir det barfota runt om igen blir hon svårslagen.

Däremot lämnar jag Tamla Celeber utanför systemet. Pratade med Johan Untersteiner som hävdar att hon behöver lopp i kroppen efter sin omlagda träning (ridträning).

Blir barfota

Jag vurmade för Attrape Moi  senast han startade. Då blev han fast med rubbet sparat i V75-finalen och Erik Adielsson påtalade direkt för tränaren att han ville köra hästen igen. Nu blir det dessutom barfota runt om för första gången och det låter som ljuv musik i mina öron. Har även rygg på startsnabbe favoriten Dakadak och jag litar på att Erik fixar revansch och vinner.

Ivar Sånna var duktig i E3-finalen bakom Rolling Stones och blir inte lätt att besegra. Men i det loppet har vi omgångens miljondrag, hästen som ska ta oss till Seychellerna, Bandit Hornline!

Gick mycket bra senast

Han är inte ett dugg sämre än de andra hävdar Roger Malmqvist och faktum är att ”Banditen” gick mycket bra senast via ett avslutande 1.12,5-varv. Första segern kommer när som helst och jag hoppas att det blir nu.

Stochampionatet då?

Mitt tips är att Fascination vinner men streckar även Mousse och System Performance (pass upp för den sistnämnde som lär vara ruskigt fin i träningen och kanske är den som har gått framåt mest).

FAKTA

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 1–10–3–6–11–4–12–9 (7–5)

V75-2: 7–1–2–10–3–9–4 (5–8)

V75-3: 2–9 (3–10)

V75-4: 3–7–4 (6–1)

V75-5: 1 Linslusen A.U. (11–7)

V75-6: 2–5–10 (4–1)

V75-7: 6–4–5 (1–2)

3 024 rader/1 512 kronor

Helgens tips

1. 10 Crown’s Banker

(V75-1))

Knallform! Slog

Copiads banrekord senast på Momarken. Kan

sänka allt i spurten. Långt upplopp...

2. 9 Attrape Moi

(V75-3)

Fastlåst med rubbet

sparat senast.Vass spurt

efter sen lucka gången

innan. Första barfota

runt om nu!

3. 4 Bandit Hornline

(V75-4))

Stark avslutning senast. Vinner när som helst.

Bortglömd och skönt

miljondrag.