Konkurrens sänker travspelspriser

Vill öppna spelbolag på Malta

Foto: KANAL 75
TRAV

Svensk travsport vill kringgå spelmonopolet.

Planen är att starta ett spelbolag på medelhavsön Malta, uppger Ekot.

– Det är ju inget som vi önskar göra, men den konkurrensutsatta delen av ATG:s spel, nätspelet, måste ju bedrivas på någorlunda jämlika villkor, säger Hans Ljungqvist, ordförande för Svensk Travsport, till SR.

Uppgifterna kommer från Ekot i Sveriges Radio.

Svensk travsport vill undvika det svenska monopolet för att kunna konkurrera med de utländska spelbolagen.

Hur? Öppna spelbolag mitt i medelhavet, på Malta.

”Nödda och tvungna”

– Det är ju inget som vi önskar göra, men den konkurrensutsatta delen av ATG:s spel, nätspelet, måste ju bedrivas på någorlunda jämlika villkor med våra konkurrenter och då kan vi bli nödda och tvungna att göra på det sättet, säger Hans Ljungqvist, ordförande för Svensk Travsport till Ekot.

På frågan om det verkligen är en seriös tanke finns det inga tvivel från Ljungqvist.

– Ja! Absolut! säger han.

Konkurrenssituationen har tvingat den svenska travsporten att göra nedskärningar och erbjuda mindre spelpriser, vilket har lett till att allt mer spelar hos de utländska spelbolagen, uppger TT.

”Skulle inte ha betalat en krona”

 – Vi betalade förra året 1,3 miljarder i totoskatt. Skulle vi ha varit registrerade på Malta så hade vi inte betalat en krona i skatt, fortsätter Hans Ljungqvist.

Vidare beklagar sig Ljungqvist över konkurrenssituationen som han kallar för ”ojämn” och en regering som är både ”handlingsförlamad” och ”ointresserad”.