Superstoet lämnar tränaren – nu kan karriären vara över

Foto: THOMAS BLOMQVIST
22 segrar har det blivit hittills. Tamla Celeber med, från vänster: kusken Örjan Kihlström, tränaren Roger Walmann, delägaren Anders Ström och Magnus Rundgren i Stall Courant. Foto av
TRAV

Superstoet Tamla Celeber kan ha gjort sin sista start.

Nu har hon lämnat sin tränare Roger Walmann.

– Roger har gjort ett fantastiskt jobb med henne, men nu går hon i träning hos Marcus Lindgren och hon går till avel nästa år, berättar delägaren Anders Ström (Stall Courant).

Sexåriga Tamla Celeber har hittills tjänat 8,2 miljoner kronor i karriären.

– Jag har pratat med Roger Walmann, och efter hennes Nordamerika-resa i fjol och segern i Breeders’ Crown i Kanada känner han att det inte riktigt är samma häst, berättar Unibet-grundaren och delägaren Anders Ström (Stall Courant).

”Kanske blir start”

Tamla Celeber går nu hem till delägaren och travtränaren Marcus Lindgren i Halmstad, som fortsättningsvis kommer att stå som tränare.

– Det var Marcus som hittade henne på Elitauktionen 2008. Skulle han känna att hon känns fin kanske det blir någon start framöver, här hemma eller i Frankrike. Men favoritoddset är på att det är färdigtävlat och målsättningen är avel nästa år.

Funderar på hingst

Tamla Celeber vann - bland mycket annat - E3 två gånger, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och EM för ston.

Har ni valt hingst till henne?

- Nej, det diskuterar vi fortfarande. Huvudspåret har varit Ready Cash, men det är inte alls bestämt, säger Anders Ström.

Robert Okpu/Kanal 75