Vann loppet på nytt svenskt rekord

Foto: CLAES KÄRRSTRAND
Indigious vann det högklassiga fyraåringsloppet i Eskilstuna på det nya svenska rekordet 1.12,8/2640a. Bild från ett tidigare tillfälle.
TRAV

Det krävdes en kanonprestation för att vinna det högklassiga fyraåringsloppet i Eskilstuna.

Stig H Johansson-tränade Indigious ledde runt om för Erik Adielsson och vann på nya svenska rekordet 1.12,8 över lång distans.

– Håller han sig fräsch tror jag att han är en riktig kanon, sa Stig H i vinnarcirkeln.

Eskilstuna bjöd på jättefina tävlingar under tisdagskvällen och 5870 personer hade sökt sig till banan trots det småkyliga vädret. De fick se Indigious ta hem segerchecken på 300 000 kronor i V64-avslutningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och tog hand om ledningen. Den tyskfödde hästen fick på sin utsida en hetsig Increased Workload som såg till att tempot hölls uppe. I andra par utvändigt satt favoriten Chelsea Boko och i rygg på denne Digital Ink. Men ingen av dessa kunde hota Indigious som gled undan i imponerande stil efter 1.11,5 sista varvet. Segertiden blev 1.12,8 över distansen 2640 meter med bilstart. Det är nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker.

– Hästen har haft en del oflyt tidigare i loppen men har samtidigt varit otroligt mycket bättre än i fjol. Så det var skoj att han fick vinna ett halvstort lopp. Det har varit lite stolpe ut men nu hade han ett bättre spår än i Kungapokalen och i Sprintermästaren. Det känns skönt att han får visa hur bra hästen är och han kommer att bli ännu bättre nästa år, berömde Erik Adielsson.

”En oslipad diamant”

Även Stig H Johansson fanns på plats i Eskilstunas vinnarcirkel och höll inte tillbaka med lovorden.

– Det är en riktigt fin häst och håller han sig fräsch tror jag att han är en riktig kanon. Han var bra i Sprintermästaren också men den här distansen passade mycket bättre. Han gick med optimal balans idag och det är en oslipad diamant. Det är en häst som kommer att duga i många sammanhang, sa Stig H.

Tvåa blev bra spurtande Digital Ink och trea Chelsea Boko.

Äntligen Friction

I V64-inledningen tog Friction sin första seger för året och sin första på över åtta månader. Ifrån ledningen vann han enkelt på tiden 1.11,0/1640a för sin tränare Stefan Melander. Tvåa blev stallkamraten Haraldinho som avslutade bra.

Imponerande Charlie Trotter

En imponerande comeback svarade även Charlie Trotter för i ett femåringslopp. Trots att hästen inte hade startat sedan september förra året spurtslog han Perfectly Enough precis på mållinjen. Segertiden för den Diedrik Meilink-tränade hästen blev 1.12,1/2140a och i sulkyn satt Tony Wallin som redan innan tävlingarna meddelade att det är den värsta häst han har kört.

Michael Carlsson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM