Tog karriärens första seger – leder Rikstravet

Foto: JEANNIE KARLSSON
Ockelbo Prinsen segerdefilerar, vilket gladde ett brett ägargäng i Rikstravet Småland.
TRAV

Efter tio starter var Ockelbo Prinsen utan seger.

Men vad kunde passa bättre än att spräcka segernollan i Rikstravets lopp då V86 under onsdagskvällen var tillbaka på Solvalla.

– Det var roligt att han fick visa att han kan springa, sade nestor Tommy Zackrisson efter att ha bärgat treåringens första seger.

Att Rikstravet har kommit för att stanna råder det inga tvivel om. Fyra månader, av totalt sju, har avverkats av årets populära tävling och efter gårdagens seger för Rikstravet Smålands Ockelbo Prinsen är det också kalmarhästen som tog över taktpinnen och agerar ”serieledare”.

Östersunds Jan-Olof Johansson såg länge ut att ha stulit loppet framme i ledningen tillsammans med Robis Tova, men när köhästarna väl fick upp farten var det tomt i tanken. ”Zacke” kunde vänta med attacken tills en bit in på upploppet och även om det gick som på nålar vid några tillfällen blev segern enkel.

– Visst var det nära galopp ett par gånger, men han redde ut det och hjälpte till på ett föredömligt sätt. Det är ruggigt intresse kring hästen och Rikstravet är en jättekul grej, sade Tommy Zackrisson.

Björn vände upp på en femöring

En annan som hade samlat ihop till en fullträff var Immer Fri. Skoryck och en påtagligt positiv Hans-Owe Sundberg gjorde fyraåringen till kvällens stallskrik och via en formidabel styrning blev det också seger närmast före en tappert kämpande Ramboldo Jet.

En som däremot inte behövde vänta speciellt länge på första segern var Ready After som dök upp redan före kvällens streckspel. Därmed presenterade Reijo Liljendahl ännu en vinnare och till sin hjälp tog han Björn Goop som öste superlativ över Ready Cash-sonen efter debutsegern.

– Det var en jättemysig häst, helt enkelt en cool kille som dessutom var naturligt startsnabb, sade Björn efter att ha vänt upp på en femöring från ett snävt femtespår och från ledningen finåkte han till seger via ett avslutande 1.16-varv.

”Många roliga lopp framför oss”

Kvällens högst doterade lopp var Sommarfavoriten med 200.000 kronor i förstapris. För en knapp månad sedan gick Breakbumper i mål med krafter kvar i en E3-final på Eskilstuna och dessa kom väl till pass denna gång. Uppskärpt med ett helstängt huvudlag sände Robert Bergh resolut till ledningen och efter att ha fått dämpa tempot rejält en bit blev segern säker närmast före den vasst avslutande duon Random Shot och Carelin.

– Han har höjt sig några snäpp, säsongen är lång och vi har förhoppningsvis många roliga lopp framför oss. Han är ”allround”, vilket är en väldigt bra egenskap, sammanfattade Robert Bergh.

Dubbelt upp för Nurmos

Timo Nurmos höll sig som alltid väl framme på hemmabanan och bärgade en dubbelseger. Jorma Kontio ledde varje meter bakom Drew Brees medan Johnny B Karlsson reglerade fältet från dödens med Castor Boko. Den sistnämnde övertygade stort då han stegade undan via 1.12 sista varvet.

En annan som är van att plocka segrar på Solvalla är Stefan Melander som var än värre med tre segrar. Såväl Air Frame som Tidied Accelerator vann från ledningen medan Rose Hill Dream avgjorde på ett enkelt sätt efter att ha synat dödens ut på slutvarvet.

Ny jackpot om en vecka

Var det svårt värre när V86 gästade Dannero förra veckan (ingen hittade åtta rätt) blev det raka motsatsen denna gång. Dryga 3 000 på åtta rätt innebar samtidigt att sex rätt blev utan pengar och därmed en ny jackpott nästa vecka.

Anders Nilsson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM