”Hästen skäms nästan när det har gått dåligt”

Efter flera mardrömslägen – Sanity lottades till bra spår

Foto: Kanal 75
Fick revansch Sanity och Malin Löfgren tog sin första seger iår.
TRAV

Han har sprungit in över en miljon kronor i år – utan att få vinna.

Efter flera usla lägen har stjärnhästen Sanity äntligen fått ett bra spår – och då blir det full gasning hela vägen.

– Jag tror Johnny kommer ladda allt vad som går, hästen känns dunderfin, säger tränaren Malin Löfgren.

Den folkkäre hästen Sanity, som tränas av Malin Löfgren, har under året varit extremt otursförföljd när det gäller att få bra utgångslägen.

Hästen har tampats med spår 7, 8 och 10 under årets alla starter – trots det har hästen sprungit in över en miljon kronor.

Men inför lördagens V75-tävlingar på Hagmyren har Sanity äntligen lottats till ett bra läge.

Hästen startar med bricka fem bakom startbilen och den här gången blir det inget passivt upplägg, snarare precis tvärtom.

– Det var dags nu att få ett bra läge kändes det som. Innan i år har det ju varit helt iskallt och läget är väldigt viktigt i de här tuffa loppen. Nu kan jag inte tänka mig annat än att Johnny kommer ladda allt vad som går med hästen. Jag tror det kommer bli en rejäl gasning från start men vi får se om vi kan komma förbi de invändiga hästarna. Det är några som också är startsnabba, säger Malin Löfgren till Trav365.

"Känns dunderfin"

Sanity, som laddade upp i Frankrike inför säsongen, har nu toppform. I alla fall om man får tro kusken Johnny Takter som körde hästen i den senaste starten.

Då blev hästen påkörd och satt fast med alla krafter kvar.

– Enligt Johnny var hästen dunderfin, precis lika bra som när han var som bäst i fjol. Men hur formen är går inte att se i träningen för han är väldigt speciell av sig.

Vad skulle en seger betyda för dig och stallet på lördag?

– Det skulle så klart betyda jättemycket eftersom det har krånglat så mycket på slutet. Speciellt vore det skönt för hästen att få vinna för han blir så deppig och hängig när han inte vinner. Man ser verkligen på honom att han nästan står och skäms i stallet när det har gått dåligt.

Blir det några speciella ändringar?

– Nej han kommer gå som sist. Nu har vi ju hittat en jänkarvagn som fungerar för honom och Johnny är övertygad om att det gör skillnad på hästen, säger Malin Löfgren.