Experten: ”Blir ny uppvisning på V75”

TRAV

Ni minns derbyt i fjol va?

Mellby Vikings enorma slutvarv som renderade i en upploppsgalopp med en tätplats på gaffeln.

I år är hästen ännu bättre hävdar Timo Nurmos och nu kan det mycket väl bli uppvisning.

Michael Carlsson

Mellby Viking var min stora varning i Svenskt Travderby i fjol i den här spalten.

I år har han tagit två raka segrar på lika många starter och

varit helt okörd båda gångerna. Stilen och travet då, undrar

kanske någon? Enligt Nurmos beror det på att hästen ibland spänner sig den första biten och kan vara lite stänkrädd fortfarande. Han är orutinerad men lär sig för varje start och det här är en blivande gulddivisionshäst inom en snar framtid.

Från innerspåret kan Jorma Kontio ta en lugn start om han önskar och eftersom det är tre varv hinner han ut i god tid och krossar samtliga. Distansen är ett jätteplus och tilläggshästarna behöver ett stort lycka till

för att plocka in 40 meter på ”Vikingen”.

Garderar storfavoriter

För att få upp värdet på V75 garderar jag storfavoriterna  Shiraz Brodde och Månprinsen A.M. Pratade med Gunnar  Melander under torsdagen och han meddelade förvisso att hans stjärnhäst känns oförskämt fin och visst har han säkert en toppchans trots dubbla tillägg men jag har ändå en ”obehaglig känsla” att något kan hända och plockar med ett gäng streck.

Och Shiraz Brodde har ett riktigt torskläge då spår åtta bakom bilen på Hagmyren är helt iskallt.

Däremot spikar jag Molle C.D. som har ett smaskigt läge och han har tidigare frontat från innerspåret och enligt Daniel Redén följer han bilen den första biten.

Molle har ruggigt hög kapacitet och har varit så fin i de två starterna för Redén att det här lägger han inte från spets.

Svanen lät säker

Rocky Winner är också ett starkt spikförslag då hästen gick mycket bra som tvåa bakom Johnny B.Kemp senast och nu ser motståndet enklare ut samt att det är stor chans att han får överta ledningen  efter en bit. De värsta konkurrenterna har sämre spår och ”Svanen” lät  segersäker när jag snackade med honom. Toppchans såklart. Jag vill varna för All the Way i V75-2 som var överlägsen i ett förvisso billigt gäng senast, men intrycket var bra och han är i det närmaste ostreckad ännu så länge.

Amaru Boko bortglömd

Captivating Ås har gått bra  i skymundan en tid och kolla  vilka startspår hästen har haft på slutet. Det är 11, 11, 12 och 8 om vartannat. Nu är det äntligen ett perfekt läge och hon är vass på speed.

Och helt plötsligt är Amaru  Boko bortglömd. Favorit senast, halsinfektion då, och nu nämns han knappt trots att det är spetslägeläge över favoritdistansen. Kan vara spets och slut för honom nu.

FAKTA

Micke Carlsson V75-system

V75-1: 5 Rocky Winner (10–1)

V75-2: Alla 12 hästarna (11–10)

V75-3: 1 Mellby Viking (14–15)

V75-4: 1 Molle C.D. (7–2)

V75-5: 12–5–14–9–15–7–10–3–11 (2–13)

V75-6: 1–2–6–8–7–5–11 (4–10)

V75-7: 2–5–6–9–11 (4–10)

3 780 rader/1 890 kronor

Helgens tips

1. 1 Molle C.D.

(V75-4  Hagmyren)

Kanonfin i två starter.

Perfekt läge. Spets och slut.

2. 2 Captivating Ås

(V75-6 Hagmyren)

Har spurtat vasst flera gånger ifrån hopplösa

lägen. Nu äntligen ett bra startspår. Se upp!

3. 2 Amaru Boko

(V75-7 Hagmyren)

Sjuk senast. Perfekt läge och distans nu. Kan bli svårfångad om han springer en 1.10-tid från spets och rinna undan över Hagmyrens

korta upplopp.

ARTIKELN HANDLAR OM