Hudik-profilen tror på ny succé: ”Skrällvarning”

1 av 2
Guli Järven i vinnarcirkeln tillsammans med tränaren Jan-Olov Persson och delägarna. På lördag är det Jorma Kontio som kör hästen.
TRAV

Hudikprofilen Anders Mohlin har haft stora framgångar som hästägare.

I helgen kan hans häst Guli Järven se till att det blir en ny V75-seger på hemmabanan Hagmyren.

– Senast på Årjäng gjorde han ett kanonlopp. Det är skrällvarning, säger delägaren.

Anders Mohlin.

Anders Mohlin eller Hudik-Molle som han även kallas är en välkänd travprofil i Hudiksvall. Han har tidigare varit travbanechef på Hagmyren, nu driver han ett klädföretag med outletbutiker över hela landet.

Travsporten är hans stora hobby och Anders är med och delägar flera hästar. Bland annat topphästen Global Investment som hittills tjänat över sju miljoner kronor och kallblodet Järvsömolle som drog in närmare två miljoner kronor under sin karriär.

”Det missar man inte”

På lördag när V75 besöker travbanan i Hälsingland är Anders Mohlin givetvis på plats.

– Det här missar man inte, nu när det dubbeltrav och tävlingar både lördag och söndag blir det riktig folkfest. Om det fina vädret håller i sig kommer det bli väldigt mycket folk.

”Står på tur...”

Anders kan få anledning att fira under lördagen då hans häst Guli Järven startar i kallblodsloppet, V75-5.

– Jag äger honom med Jan-Olov Persson och så är det tre killar till. Jag tror att han står på tur nu, i bland får man vara lite offensiv. Han har haft lite otur i loppen, senast på Årjäng gjorde han ett kanonlopp. Det är skrällvarning, tipsar han.

– Jag tänkte även starta min andra häst Global Investment, men det är tur att han inte är med. Det blev en fantastisk omgång, och i guld är det fina hästar. Det var tänkt att han skulle starta här eftersom det är min hemmabana, men poängen räckte inte så då startade han på Åby i torsdags. Men det var kanske lite tur när det blev ett så fint lopp, säger han.

Spikar Molle C.D.

Anders spelar själv V75 tillsammans med vänner varje lördag.

– Vi har ett bolag tillsammans, den V75-raden gör vi så sent som möjligt. Speciellt nu när man är på plats på banan. Men det lutar åt att jag kommer spika min namne Molle C.D. Med det läget ser det ut som ett bra singelstreck. Men det är oerhört fina och jämna lopp.

Hur har det gått för er på spelet?

– Våra vinster har varit kring 80 000 till 100 000 kronor. Men jag hoppas att vi är med och spelar om storvinsten på lördag och så jobbar vi in Guli Järven.

Vad ska spelarna tänka på när det är V75 på Hagmyren?

– Det är att Hagmyren har ett av Sveriges kortaste upplopp så det är lite lurigt för hästarna som sitter långt bak. Man kan tänka på att det de som är med i front tidigt brukar vara först när prischecken skrivs ut, säger han.

FAKTA

Mer om Guli Järven

Tränare: Jan-Olov Persson

Tjänat. 1 535 267 kr

54 starter, 14 segrar

Ägare: Hälsinge Trav AB (Persson J-O), mfl.

Kan vinna V75-5, Erik Graléns Minne med 100 000 kronor till vinnaren.