De sålde stjärnan till bröderna Sedin

Ed You tillsammans med tränaren Olle Carlsson och en av ägarna; Carl-Erik Carlsson. Nu har Henrik och Daniel Sedin köpt hästen.
TRAV

Anders Skoglund och Carl-Erik Carlsson sålde sin topphäst Ed You till hockeystjärnorna Henrik och Daniel Sedin.

Efter att ha fått ett bra bud bestämde de sig för att tacka ja.

– Det är kul att ha sålt en häst till dem, han kommer få alla möjligheter att bli ännu bättre, säger Anders Skoglund.

I veckan gjorde de travintresserade hockeystjärnorna Henrik och Daniel Sedin klart med ännu en hästaffär.

Bröderna har köpt 6-årige Ed You som tränats framgångsrikt av Östersundsproffset Olle Carlsson. Tillsammans har de tagit fyra segrar på V75 och tjänat 1,1 miljoner kronor. Nu har hästen flyttats till Bergsåkers Robert Bergh.

Bakom hästen finns ägarna Anders Skoglund och Olle Carlssons pappa Carl-Erik Carlsson från Östersund.

– Jag var själv på honom först och så sålde jag halva min del till Olles pappa Carl-Erik. Sedan har vi haft honom tillsammans, berättar Anders Skoglund.

Det var tränaren Robert Bergh som tog kontakt med dem och frågade om hästen var till salu.

– Hästen är väldigt bra, men sedan har det inte gått så bra i år. Det har strulat lite. Robert Bergh har sett hur bra han är.

Hur gick tankarna när ni ni fick frågan?

– Det var ett mycket bra bud, men vi fick ändå fundera eftersom det är en bra väldigt bra häst. Vi funderade ett tag och bestämde oss sedan för att sälja. Det känns bra nu när affären är klar, säger han.

”Kul att ha sålt en häst till dem”

De tidigare ägarna önskar ”Sedinarna” lycka till med hästen.

– Jag hoppas naturligtvis att det ska gå så bra som möjligt. Han har blivit bättre och bättre med åren så han har säkert de bästa åren kvar. Det är kul att ha sålt en häst till dem, han kommer få alla möjligheter att bli ännu bättre.

– Ed You och Nahar har samma pappa så det är intressant. Jag tror att hästen kommer gå jättebra för Robert. Han får till hästarna bra, blir den här nästan lika bra som Nahar så är det kanon.

Anders fortsätter att satsa som hästägare och äger flera travhästar.

– Jag har bland annat en i Skåne som också är efter hingsten Love You, Asgo Mahogny, som startar på Halmstad nu under fredagskvällen, säger han.