Molle C.D. mot Derbyt

TRAV

Panne de Moteur, Rocky Winner och Mellby Viking i all ära.

Men Molle C.D:s bländande uppvisning etsade sig verkligen fast.

Vem ska slå honom i derbyt?

Sommartravet fortsätter sin publikfest och 7 632 personer njöt av toppsport på Hagmyren.

En imponerande insats svarade Molle C.D. för när han gjorde tredje starten för tränare Daniel Redén. Molle C.D. var en snackhäst redan som två- och treåring men nu ha onekligen den berömda polletten trillat ner. Det stundar snart derbykval och han gav säkert kretsen kring övriga konkurrenter i fyraåringskullen lite att fundera över inför Svenskt Travderby.

Efter att ha krossat konkurrenterna från dödens på 1.12,4 full väg är han min favorit inför derbyt.

”Det känns inte som en normal häst, snarare mer som en dinosaurie.”

”Något av det värsta jag har suttit bakom.”

”Var han verkligen med i rätt lopp?”

Det var saker som Daniel Redén fick ur sig kort efter mål och när jag språkade med honom några timmar senare konstaterade han lugnt:

Derbykval blir nästa start

– Jag har kört många topphästar hos ”Tarzan” men det här är en av de värsta. Det var nästan så att man fick ståpäls på sista långsidan när han bara sög tag i grejerna. Trots att det hade varit ett stenhårt tempo så räckte det med att jag lättade lite på tömmarna. Då fick jag direkt känslan av att det här bara vinner jag, sa Daniel Redén.

– Det fanns krafter kvar och han sprang bara och joggade den sista biten och slappnade av när han hade kopplat greppet.

Den 20 augusti körs derbykvalen på Jägersro och där saknar vi kulltoppar som Digital Ink, Chelsea Boko och Alfaz del Pi som inte är anmälda. Däremot får El Mago Pellini, Quid Pro Quo och övriga något att bita i när de ska ta sig an Molle C.D., vars nästa start blir just i derbykvalen

■ ■ ■

På förhand pratades det enbart om en spetsstrid mellan Amaru Boko och Sanity i gulddivisionen. Men när starten gick så blåste Panne de Moteur förbi hela rasket. Örjan Kihlström hade som vanligt full koll och Stefan Hultmans häst såg bländande ut när han dansade undan i täten. Efter en inledning i 1.08-tempo avslutade han i samma fart och vann hur lätt som helst, även om Formula One gjorde ett kanonlopp som tvåa från dödens.

■ ■ ■

En mycket spännande häst är Mellby Viking som redan i fjol visade enorma fartresurser, bland annat i derbyt. Nu tog han tredje raka segern på lika många starter i år och rent orkesmässigt såg han ut att kunna springa ett eller två varv till. Fast det var ytterst nära galopp när han rumplade till mitt på upploppet men Jorma Kontio parerade skickligt och log med hela ansiktet när mållinjen passerades. Mellby Viking är inte vilken häst som helst.

■ ■ ■

Att ta sex raka segrar är sannerligen inte lätt i dagens travsport. Men en som kan stoltsera med det är Shiraz Brodde. Trots ett tungt lopp avgjorde han lekande lätt och trots hästens orutin kan tränaren Svante Båth ha ytterligare en kandidat till Svenskt Travderby.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM