Titta, här har de fest – med häst

Foto: Privat
Här får Laxfaks vara med på grillfest. Skötaren Jennifer: ”Han verkade trivas där” (Tryck på bilden för större version)
TRAV

Travtränaren Timo Nurmos skämtade om att kallblodsstjärnan Laxfaks skulle gilla att vara med och grilla och festa om kvällarna.

Då slog skötaren Jennifer Lundström slag i saken – hon tog med hästen på grillfest för att fira talangens femte raka seger.

– Han stod helt still i 30 minuter och verkade trivas där, säger hon.

Foto: Privat

I kallblodet Laxfaks har Solvallaproffset Timo Nurmos en riktig undantagshäst. I torsdags tog hästen sin femte raka seger och är fortsatt obesegrad på tävlingsbanan.

Efter den imponerande insatsen hyllade Nurmos Laxfaks och menade att han är en av stallets tre bästa hästar.

Inga dåliga lovord.

Timo fortsatte:

– Det är inte många hästar som är som Laxfaks är. Han är som en hund. Jag tror till och med att man skulle kunna åka runt med honom i en husvagn och campa i Sverige. Han skulle nog trivas med att sitta ute och grilla och festa lite om kvällarna, skojar han vidare.

”Han var jätteharmonisk”

När skötaren till hästen, Jennifer Lundström, fick höra intervjun fick hon idén om att verkligen ta med passhästen på grillfest.

Och så blev det.

– Det var mest på skoj för att Timo sa så. Vi tänkte mest testa för att se vad han tyckte. Han var jätteharmonisk, han stod där still och verkade trivas. Vi vågade inte ha grillen på när han var där, men han stod still i 30 minuter.

Berätta lite mer om Laxfaks.

– Han är väldigt, väldigt snäll – och klok. Han förstår allting. Är man ute med honom och vill att han ska stanna och stå still så står han där hur länge man vill. Jag har aldrig tagit hand om någon som är lik honom.

– Jag har haft honom som passhäst i ett år nu och han är väldigt bra. Jag tror att han är en riktig stjärna. Och han vet om att han är bra, han är väldigt kaxig. Inte mot människor men mot andra hästar.

Vilka andra passhästar har du?

– Ragata, Canaka B.F., Bon Frecia, Chip Lane, två treåringar och en tvååring.

Vem är bäst?

– Laxfaks... men de andra är inte så dåliga heller, säger Jennifer med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM