Saston krossar allt i långa loppet

TRAV

Han var överlägsen på 4 000

meter, slog nytt banrekord och hade endast 78 i puls efteråt.

Styrkefenomenet Saston krossar allt i långa loppet.

Hugo Åbergs då? Titta och njut av Sebastian K.

Sprintermästaren och Stochampionatet i all ära. Men ”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial slår ut dem.  Nu hotar förvisso vädrets makter att förstöra den magiska stämning som alltid infinner sig på Jägersro, men metrologerna har ju haft fel förr.

Allt talar för att det blir en ny uppvisning av Sebastian K. Det vackra fartvidundrets framfart i Årjäng torde ingen ha missat vid det här laget. Då så jag till mig själv efter loppet att nu blir Hugo Åbergs inte särskilt spännande.

Full laddning med Brad

Det är ett ruggigt bra race och det lär gå undan utav helsike den första biten. Jag pratade med Tuomas Korvenoja häromdagen som meddelade full laddning med sin startraket Brad de Veluwe. Intressant att det nu blir barfota fram för första gången.

Daniel Redén meddelade också full sula från start med sin katapult Shaq Is Back. Däremot ska Åke Svanstedt inte köra från början med Sebastian K. den här gången. Han kommer att söka ryggar eftersom hästen då är så explosiv till slut istället. Har hästen en väldig otur och får fjärde par utvändigt är det BRA chans. Men det mer normala är att hästen får andra- eller tredje par utvändigt. Då är det riktigt slut i rutan när Sebastian K. kommer flygandes över upploppet och avgör i en hejdundrande avslutning.

Den lille krigaren Saston har en enorm styrka i sin kropp och han har sett kanonfin ut i sin nya regi. Två starter och två segrar men det ska direkt sägas att motståndet är mycket tuffare ikväll. MEN; senast när Saston vann med hela upploppet och slog banrekordet över 4000 meter drog han inte en suck efteråt.Timo Nurmos berättade att personalen i dopingstallet på Axevalla knappt trodde sina ögon när Saston endast hade 78 i puls efter loppet och var helt oberörd. Nurmos hävdar att det är just detta loppet man har siktat på och nu ska hästen vara helt på topp...

Första barfota

Magic Tonight kan det mycket väl vara dags för nu. Han avslutade vasst som knappt slagen bakom Standout senast och nu är det inte omöjligt att det vankas barfotabalans. Pass upp.

Apropå barfotabalans så ska Global Navigator tävla barfota runt om för första gången. Hon har gått med skor tidigare förutom senast då det var barfota fram. Då avslutade hästen vasst från ett iskallt läge och efter vida spår i sista sväng. Intressant här.

Det kan bli en intressant spetsstrid i V75-inledningen mellan Baht Launcher och Traveling Man. Det kan bli kört åt Global Money som inte fick chansen i guld senast. Eller varför inte Capello Bob som ser fin ut och som är helt bortglömd nu.

Boys Going In mot Rossella Ross kan bli en sevärd duell. Det blir helstängt huvudlag och rycktussar på Fredrik Perssons häst men han måste vara riktigt bra om han ska rå på Rossella Ross.

Dagens tips

1. Global Navigator (V75-3)

Fin form och vassa avslutningar från dåliga lägen på slutet. Första barfota runt om nu!

2. Magic Tonight (V75-4)

Mycket vass spurt bakom Standout senast. Spräcker nollan på svensk mark ikväll. Möjligen barfota.

3. Sebastian K. (V75-6)

Fantastisk uppvisning senast. Jättefin i jobben efteråt och vinner Åbergs.

FAKTA

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 7–5–1–4–9 (6–10)

V75-2: 4–5–2–9 (3–10)

V75-3: Alla 11 hästarna (6–2)

V75-4: 2–6–1 (4–5)

V75-5: 7–5–11–2–10 (9–6)

V75-6: 5 Sebastian K. (4–3)

V75-7: 15 Saston (14–1)

3 300 rader/1 650 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM