Efter sågningarna – här vinner han en miljon kronor

Foto: ATG-PLAY
TRAV

Han var utdömd, kritiserad och ifrågasatt.

Nu är Commander Crowe tillbaka på allvar.

Under tisdagskvällen försvarade han titeln i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro

– Han är fantastisk som kommit tillbaka efter alla problem, jublade tränaren Fabrice Souloy efter loppet.

Commander Crowe, tio år, hade ett fantastiskt fjolår då han på 14 starter vann nio lopp och tjänade 11,5 miljoner kronor. Men om fjolåret var sagolikt har 2013 inte alls haft samma utdelning. Det har varit mycket strul kring hästen, och inför Elitloppsförsöket på Solvalla såg han, enlig många, halt ut och kritiken var hård mot hästen och tränaren Fabrice Souloy.

Men nu är hästen tillbaka – på allvar.

”Jag är så glad”

Commander Crowe lekte hem segern i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro under tisdagskvällen. Örjan Kihlström, som körde hästen, tog tidigt hand om ledningen och sedan kunde ingen hota. Sebastian K. svek och var tidigt slagen och över upploppet höll ”Commandern” säkert undan före The Best Madrik och detta var hästens andra raka seger i storloppet. Efter loppet var tränaren oerhört lättad.

– Han är fantastisk, jag är så glad. Det är en topphäst och det är fantastiskt att han kommit tillbaka efter alla problem, sa Souloy innan han rusade till vinnarcirkeln.

Örjans första Åbergs-seger

Örjan Kihlström var mer samlad men glad över sin första seger i Malmös storlopp.

– Det kanske blev lite avslaget för publiken, men jag skulle göra mitt jobb och det var att vinna loppet. Tanken var att försöka komma till ledningen, så det var ingen stor överraskning för mig. Det var det sista stora loppet som jag inte vunnit i Sverige, så det var skönt att stryka över det, sa Örjan Kihlström efter segern.

Segern var värd en miljon kronor och segertiden blev 1.10,7 över 1 609 meter med bilstart.