”Det är ett jäkla djur alltså, jag tror vi vinner...”

Foto: Kanal75
TRAV

Han är den lovande travkusken som inte drar sig för att säga vad han tycker.

Hon är den stenhårda travhästen som oftast krossar sina motståndare.

Tillsammans är Kim Eriksson och Vendi ett ständigt hot för motståndarna – i kväll går de för seger på V86.

– Jag tror att hon vinner! säger Eriksson.

Direkt när startlistorna var klara och kusktalangen Kim Eriksson fick reda på att hans favorithäst Vendi skulle starta från spår fyra på Solvalla twittrade han: ”Vendi mot spets”.

I kväll avgörs loppet, som V86-8, på huvudstadsbanan då det är jackpott på spelformen med nio miljoner kronor till en ensam vinnare.

– Det ska bli förbannat kul helt enkelt. Jag blir jäkligt laddad i kroppen bara jag tänker på det, så jag försöker låta bli innan det är dags, säger Kim med ett skratt.

Varför passar ni två så bra tillsammans?

– Vendi är helt enkelt en bra människokännare och förstår att jag är en trevlig kille som försöker hjälpa henne. Det är så kul att köra henne, man vet att man alltid kan vara med och köra om det och hon ger alltid allt.

– Vendi har räddat mig flera gånger när jag kört lite väl busigt, då sträcker hon bara på sig. Jag har den hästen att tacka för mycket. Att jag kommit så långt som jag gjort är mycket hennes förtjänst.

Vendi är ett sto – men hårdare än många killar, i kväll slipper hon dock manligt motstånd då det bara är ston med i loppet och Kim Eriksson har haft taktiken klar sedan det där twitter-inlägget för knappt en vecka sedan.

– Hon trivs bäst i spets och hon har väl förhoppningsvis så mycket respekt med sig så att vi kommer dit. Eller man brukar komma till ledningen med henne förr eller senare...

”Är krut i henne”

– Jag kör under 1.12 i kväll och då är det frågan om någon annan kan springa fortare. Jag tror inte det.

Ni vinner loppet alltså?

– Ja! Hon är ett jäkla djur alltså. När man trycker av henne i provstart så drar hon iväg med sina älgben och då känner man att det är krut i henne. Det är samma bakom startbilen, vi brukar köra med ett halvstängt norskt huvudlag som jag drar ner när vi ska vara med och köra lite. När jag gör det så känns det som att hon växer en halvmeter. Då är hon helt på det klara vad som gäller, det är så jäkla läckert, säger Kim Eriksson.

Det blir samma utrustning i kväll?

– Japp!